avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul pensie salar la bugetari contractuali
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul pensie salar la bugetari contractuali

Va rog frumos sa-mi spuneti daca bugetarii contractuali pot cumula pensia cu salariul? Pensia va fi in jur de 1300 lei iar salariul este de 2170 lei. V-as ruga sa-mi spuneti si actul normativ conform caruia se poate sau nu se poate. Lucrez intr-o institutie de cultura. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marginean Georgeta , utilizator 16:17, 10 Martie 2013
Art. 17 din Legea nr.329/2009:
(1) Beneficiarii dreptului la pensie aparţinând atât sistemului public de pensii, cât şi sistemelor neintegrate sistemului public care realizează venituri salariale sau, după caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activităţi pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau în baza actului de numire, potrivit legii, în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, precum şi în cadrul regiilor autonome, societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale la care capitalul social este deţinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială, pot cumula pensia netă cu veniturile astfel realizate, dacă nivelul acesteia nu depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

2. In 2013, salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat este de 2223 lei.

3. Asadar, puteti cumula pensia neta cu salariul, intrucat nivelul pensiei nete incasate nu depaseste 2223 lei.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si salariu..! Dumitrovici Dumitrovici O sa va rog sa-mi spuneti daca o persoana care a iesit la pensie de stat ( bugetara) la limita de varsta , mai poate fi incadrata ( pe acelasi post ) in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie si salariu intr-o unitate bugetara crysionela crysionela Buna ziua Cum poate fi incadrata o persoana care este pensionata la limita de varsta, la o unitate bugetara? Multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu ellaell ellaell Litera g. a articolului 83 din Codul Muncii precizeaza ca unui pensionar i se poate incheia doar CIM pe perioada determinata, iar art,84 prevede ca perioada ... (vezi toată discuția)