avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Probleme între moștenitori pânã la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Probleme între moștenitori pânã la definitivarea ei.

exista doi mostenitori , cel care locuieste in casa mostenita de la parinti , (succesiunea nu este definitivata) , si-a trecut contractele de utilitati pe numele lui fara acordul celuilalt, de ce este posibil asa ceva ?, si cum poate fi tras la raspundere ptr. aceste fapte?va multumesc ptr. raspuns.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 17:30, 11 Martie 2013
Dupa parerea mea nu este nici-o ilegalitate trecerea utilitatilor pe numele potentialului mostenitor care locuieste in cladirea mentionata de dvs. Acest lucru nu ii da dreptul la proprietatea respectivei cladiri. La dezbaterea succesiunii, pe baza actelor de proprietate ale bunurilor care se mostenesc se va face repartizarea, in cote egale, daca sunt 2 frati,iar dupa aceea, daca sunt mai multe bunuri indivizibile, se poate face partaj voluntar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire atribuita prin partaj voluntar Lentian Lentian ART. 252 Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri (1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire divele divele Sunt 2 mostenitori pe terenuri si casa. S-a facut successiunea pe casa dar pe terenuri nu.La momentul succesiunii nu erau actele de proprietate. Acum s-au emis ... (vezi toată discuția)