avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrarea dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrarea dupa CIC

Buna ziua,
am castigat in instanta reincadrarea pe locul de munca avut anterior, si plata salariilor cuvenite pana la data reintegrarii.
Am primit o instiintare in care sa ma prezint la societate iar in aceeasi zi mi-am depus si demisia care mi-a fos acceptata, urmand sa primesc drepturile banesti dupa calculare. Suma care este de plata nu este acceptata de fostul angajator pe motiv ca nu trebuie sa imi plateasca tot pentru ca eu nu am fost efectiv la munca. Au trecut cateva luni si inca nu am primit nici un ban.
Dar nici nu am primit nici un act doveditor care sa reiasa ca am fost reintegrata.
1. Nu ar trebui sa ma instiinteze in vreun fel? Probabil nici nu au facut reintegrarea, asta presupunand si plata impozitelor la stat pentru salarii.
2. Pot cere recalcularea drepturilor salariale daca ei inca nu mi-au facut reintegrarea(ar mai fi de adaugat vreo 6 luni, in total ar trebui sa primesc vreo 32 de salarii)?
3. Demisia mea este nula daca nu am fost reintegrata?
4. Daca suma salariilor depaseste 30.000 ron pot sa invoc insolventa? Astfel poate imi pot recupera banii, ca de buna voie nu vor.
Cel mai recent răspuns: allynna , utilizator 10:45, 10 Martie 2013
1. Pentru reintegrarea trebuia emisa o decizie de catre angajator , in baza hotararii judecatoresti.

2. Suma de plata este cea stabilita in hotararea judecatoreasca si nu cea pe care o doreste angajatorul.

3. Daca nu s-a emis acea decizie de reintegrare, demisia nu poate fi luata in considerare ...

4. Valoarea prag prevăzută de art. 3 pct.12 din Legea 85/2006 este de 45000 lei, iar pentru salariaţi, de 6 salarii medii brute pe economie/pe salariat .... adica, 6 x 2223 = 13338 lei , in speta puteti formula cererea de deschidere a procedurii insolvenţei.
Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)
Data reintegrarii efective codulmuncii codulmuncii Unii autori considera ca reintegrarea unui salariat concediat se face printr-o decizie de reintegrare. Altii considera ca aceasta decizie nu este necesara, ... (vezi toată discuția)
Recurs la reincadrare in urma hj favorabila angajat bujor14 bujor14 Pe scurt,am fost concediat disciplinar,formal,fara pv de cercetare ,fara succesiunea corecta a actelor,am castigat reincadrarea si plata salariilor si a ... (vezi toată discuția)