avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 4 luni, urmeaza sa nasc la 1 septembrie.Sunt angajata cu contract temporar, dar data de incepere a contractului este 2.10.2012, ceea ce inseamna ca eu la data la care voi naste nu voi avea 1 an vechime. Tatal lucreaza, dar are doar 3 luni de cand a reluat lucrul, nici el nu va avea 1 an.
Inteleg ca nu primesc indemnizatia, doar alocatia. Se poate face ceva, d.p.d.v. legal ca sa primesc o parte din venit, daca nu pentru mine, sotul meu poate solicita somaj. Trebuie sa specific ca eu lucrez in Germania, dar cu contract in Romania, iar sotul meu este angajat al statului German, cu contract pe sezon. Ce trebuie sa aduca in Romania de la firma, in momentul in care inceteaza contractul in Germania...asta in cazul in care poate solicita somaj daca a lucrat in strainatate.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:06, 21 Martie 2013
Am instiintat firma in scris ca sunt insarcinata si am atasat adeverinta de la medicul specialist cu data de 29 august, data aproximata de nastere, asta a fost acum o luna.La controlul din aceasta saptamana, data s-a modificat pe 2 septembrie,in urma masuratorilor. Unde trebuie sa aduc aceasta adeverinta?..daca am dat o adeverinta cu data aproximata si aceasta s-a modificat...unde trebuie sa aduc la cunostinta acest lucru?...ca sa nu am probleme pe viitor cu indemnizatia. Tot la firma pentru care lucrez? Multumesc!
1. La angajator duceti numai adeverinta ca sunteti gravida.

2. - In cazul in care veti naste in august atunci aveti nevoie de o adeverinta de la medicul specialist ginecolog care sa spuna ca nasterea a avut loc prematur (pe 29 august in loc de 2 septembrie, de exemplu).
- Aceasta adeverinta o puneti la dosarul pentru indemnizatia pentru CCC pe care il depuneti la Primarie.
- In baza acestei adeverinte se vor lua in calcul numai 11 luni premergatoare nasterii in loc de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie maternitate 00Monica42 00Monica42 Am o nelamurire cu privire la indemnizatia de maternitate. Eu urmeaza sa nasc in luna August 2016. Din 01.01.2015 pana la 30.09.2015. am lucrat la banca. Din ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil nika_ralu nika_ralu Sunt angajata din data de 1 august 2014 cu contract de munca,am ramas insarcinata si ar trebui sa nasc in jurul datei de 17 iulie 2015,calculand nu sunt 12 ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Giany86 Giany86 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma ... (vezi toată discuția)