avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Sfaturi insolventa sau reorganizare?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Sfaturi insolventa sau reorganizare?

Buna ziua,
Am o firma cu datorii la stat de 80.000 ron, din care 25.000 sunt tva si impozit pe profit iar restul penalitati, mentionez ca suntem doi administratori, dar numai eu am semnat documente si am incasat bani. Nu sunt alte datorii catre banci, salariati, cecuri sau bilete la ordin. In timp am acumulat aceste datorii pentru ca nu mi-a mers prea bine si nu am stiut cum sa ies din labirintul penalitatilor enorme, am mai platit 20.000 de lei si s-au scazut din accesorii, iar sumele aferente impozitelor nu au scazut. Din aceasta societate eu am scos bani din casa , destul de multi. Mentionez ca ar mai fi de incasat aproximativ 20.000 de ron in urmatoarele 2 sapt si mai avem o factura neplatita de 12.000 de ron de catre un dezvoltator imobiliar.
Ce sanse am sa ies din acest labirint al penalitatilor enorme pe care nu le voi putea plati niciodata? Pot declansa insolventa ? Sau sa incerc reorganizarea judiciara pana mai incasez cei 20.000 de ron si apoi la o data ulteroara falimentul? Tinand cont de faptul ca am avansuri luate de la firma , as vra sa stiu daca se va atrage raspunderea mea ca si administrator?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 11:00, 5 Aprilie 2013
cred ca bossman a stilizat discutia si a vrut sa zica : ... conteaza cine introduce cererea de insolventa, dvoastra ca debitor sau fiscul ca si creditor. Este mare diferenta intre a-l alege dvoastra sau a-l numi instanta. Ne repetam. Cautati un practician in insolventa.
e si complicat rau de tot:-/, la ce instanta s-ar petrece actiunea exemplu: la Ploiesti, la Timisoara etc??? care Tribunal ????
Acum am priceput. Scuze, am inteles mai greu. Firma se afla in Iasi
Nu conteaza judetul, tribunalul.......
Daca solicitati insolventa in calitate de debitor va alegeti practicianul in insolventa prin cererea de deschidere a insolventei pe care o depuneti la Tribunal.
Daca insolventa este ceruta de creditor acesta isi alege practicianul, cel putin fiscul este cel care face o licitatie pentru numerea unui practician.
Daca nici debitoarul si nici creditorul nu isi alege un practician acesta va fi numit de judecatorul sindic dintre practicienii care au depus oferte la dosar.
Daca veti alege solutia reorganizarii, datoriile la stat pana la data intrarii in insolventa se vor esalona pe 3 ani ( iar daca respectati ratele in primii 2 ani, puteti cere prelungirea planului cu inca un an, practic ratele din anul al 3-lea se vor imparti pe 2 ani ), dar : trebuie sa aveti grija sa nu mai acumulati datorii curente ! Asa ca analizati bine situatia si vedeti daca veniturile viitoare va vor permite sa platiti atat ratele din plan, cat si datoriile curente, adica daca e o activitate care sa merite a fi continuata sau nu ! Eventual luati in calcul si daca aveti bunuri pe care le puteti valorifica, sa mai scadeti din datorie. Si neaparat rezolvati situatia avansurilor luate de la firma, eventual apelati la un contabil bun sa vedeti ce trebuie facut ! Mai ales daca alegeti calea falimentului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale mcvarual mcvarual Buna ziua! As dori si eu sa fiu lamurita cu \"acrobatiile\" instantelor, ca sa stiu ce am de facut. - Am fost data in somaj in octombrie 2010. - La data de ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa simplificata la cererea debitorului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune care sunt pasii pe care trebuie sa-i faca o SC (debitor) pentru a deschide procedura de insolventa ... (vezi toată discuția)