avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inchiriere spatiu. Incheiere contract
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inchiriere spatiu. Incheiere contract

Buna ziua!
Va rog sa-mi spunti care ar fi cea mai simpla varianta legala in care as putea inchiria o camera sau doua dintr-un imobil, care sa poata fi folosita temporar ca: sala de curs, studio foto, etc. Ma refer ca aceasta sa fie inchiriata ocazional unor terte persoane, dar din punctul meu de vedere sa fie legal, adica sa platesc un impozit, ceva la fisc pentru asa ceva, fara sa fiu nevoit sa infiintez II. Va multumesc cu anticipatie.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:16, 13 Martie 2013
Să înţelegem că dumneavoastră sunteţi proprietarul spaţiului? În acest caz încheiaţi contract de închiriere pentru spaţiul respectiv, înregistraţi-l la organul fiscal şi totul este în deplină legalitate.
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu m-am exprimat eu bine. Stiu ca asa ar fi simplu, un contract de inchiriere intre doua parti, dar eu as vrea ca un anumit spatiu sa fie inchiriat cu ora, ziua sau cu saptamana, etc. unor diferite persoane, la momente diferite(care este interesat sa foloseasca spatiul). Ex: luni sa fie inchiriat 2 ore, marti 3 ore , miercuri 1 ora, etc. Binenteles ca eu as fi dispus sa platesc un impozit lunar sau anual pentru destinatia respectiva, dar cu cine sa inchei contractul daca persoanele respective sunt diverse si pot fi mereu altele?
Din punct de vedere al legislaţiei fiscale în vigoare trebuie să încheiaţi contractul cu fiecare persoană în parte care foloseşte spaţiul şi vă plăteşte chirie.
Dacă nu vreţi să faceţi aşa, constituiţi-vă societate cu obiect de activitate închirierea bunurilor imobile proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cret georgeta cret georgeta Buna ziua, As dori, un sfat la urmatoarea problema. Sunt P.F.A. si am incheiat un contract de comodat intre o persoana fizica si PFA, in baza caruia pot deduce ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu comercial gaboanta2 gaboanta2 Buna ziua, Va rog mult sa ma luminati si pe mine cum trebuie sa procedez. Mi-am infiintat o firma. Pentru punctul de lucru vreau sa inchiriez un spatiu ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune exclusiva a drepturilor de autor melissa357 melissa357 am lucrat cu un studio pentru promovarea de filme / inregistrari video , logarea pe site uri , realizarea de albume foto , etc .. am plecat in noiembrie de la ... (vezi toată discuția)