Buna ziua!
Va rog sa-mi spunti care ar fi cea mai simpla varianta legala in care as putea inchiria o camera sau doua dintr-un imobil, care sa poata fi folosita temporar ca: sala de curs, studio foto, etc. Ma refer ca aceasta sa fie inchiriata ocazional unor terte persoane, dar din punctul meu de vedere sa fie legal, adica sa platesc un impozit, ceva la fisc pentru asa ceva, fara sa fiu nevoit sa infiintez II. Va multumesc cu anticipatie.
Să înţelegem că dumneavoastră sunteţi proprietarul spaţiului? În acest caz încheiaţi contract de închiriere pentru spaţiul respectiv, înregistraţi-l la organul fiscal şi totul este în deplină legalitate.
Multumesc pentru raspuns, dar cred ca nu m-am exprimat eu bine. Stiu ca asa ar fi simplu, un contract de inchiriere intre doua parti, dar eu as vrea ca un anumit spatiu sa fie inchiriat cu ora, ziua sau cu saptamana, etc. unor diferite persoane, la momente diferite(care este interesat sa foloseasca spatiul). Ex: luni sa fie inchiriat 2 ore, marti 3 ore , miercuri 1 ora, etc. Binenteles ca eu as fi dispus sa platesc un impozit lunar sau anual pentru destinatia respectiva, dar cu cine sa inchei contractul daca persoanele respective sunt diverse si pot fi mereu altele?
Din punct de vedere al legislaţiei fiscale în vigoare trebuie să încheiaţi contractul cu fiecare persoană în parte care foloseşte spaţiul şi vă plăteşte chirie.
Dacă nu vreţi să faceţi aşa, constituiţi-vă societate cu obiect de activitate închirierea bunurilor imobile proprii.