Tipizat, e adevarat, dar nu cred ca trebuie scris de mana. Ca doar nu ne-am intors in epoca "creionului".
Parerea mea este ca poate fi completat foarte bine si la calculator, bineinteles respectand tot ce este in tipizat.
Later edit: Pe site-ul just.ro sunt formularele in format doc care pot fi completate la calculator.
parca se dorea eficientizarea si degrevarea instantelor , asta se face cu un volum mai mult de hartie si timp pierdut pentru jurist/ avocat? acum completam formulare , numaram file , depunem contract, facturi, chitante in cazul platilor partiale..........
Parerea mea personala este ca au vrut sa recunoasca imediat astfel de cereri. Este mai simplu decat sa citesti o cerere de judecata informa si sa te gandesti ce ar fi vrut partea sa spuna acolo.
Rapid si eficient. :)
Sigur, o sa fie o oarecare problema cu cei care pur si simplu nu se pricep sa completeze hartii. S-au mai vazut cazuri.
mda , dadeam cu copy paste si modificam doar datele debitorului si suma , acum trebuie sa stau sa verific sectretara daca a completat corect casutele in formular , la 500 dosare/ luna , va fi exceptional !
Păi ce vă împiedică să faceți copy-paste dintr-un formular completat cu toate datele și apoi să modificați doar ceea ce diferă de la un dosar la altul? ;)
Adică de ce să meargă metoda „copy-paste” dintr-o cerere de chemare în judecată clasică și să nu meargă dintr-un formular unde toate datele sunt mult mai bine structurate și organizate...?