avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Taxa legala? Medicul de familie imi cere bani pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Taxa legala? Medicul de familie imi cere bani pentru adeverinte...

Buna ziua! Am o nedumerire si va rog sa ma luminati. Suntem inscrisi toata familia la acelasi medic de familie care lucreaza sub forma de S.R.L. Ce mi se pare ciudat este faptul ca percepe tot felul de onorarii si persoanelor asigurate. De exemplu pentru o scutire medicala pentru copii, liceeni, trebuie sa platesc 10 lei de persoana. E legal sa ne perceapa tot felul de taxe chiar daca platim CAS- ul? Din cate stiu inca nu s-a introdus coplata la medicii de familie, dar trebuie sa platim, dupa o lista de tarife afisate la cabinet, pentru tot felul de adeverinte necesare. Daca acum e asa ce va fi atunci cand se va introduce coplata? Va rog sa specificati legea ca s-o pot studia. Multe multumiri!
Cel mai recent răspuns: elena1312 , utilizator 14:55, 13 Martie 2013
Am intalnit cazul (motivat) in care anuntul avertiza o limita de 20 vizite gratuite programate pe zi, pentru depasirea numarului (neprogramatii) urmand sa plateasca actul medical.:">
Motivatie logica si perfect legala. Nu??:confused:
Probabil este una dintre modificarile aduse de cand se tot modernizeaza sistemul sanitar!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
nucu$, utilizator
Si totusi exista vreo lege care sa permita asa ceva? Am auzit ca-n alta parte o adeverinta costa 1 leu fata de 10 cat imi cere pentru un scolar. Poate sa puna ce preturi vrea? Exista vreo limita? Rau n-o duce, acum isi construieste casa noua si m-a rugat sa ma interesez si de un teren la tara pentru casa de vacanta. Altii traiesc de pe o zi pe alta. Multumesc pentru raspuns!
Tocmai ieri am cerut si eu o adeverinta pentru copil si m-a taxat cu 25 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplata - legislatie mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua! Dupa indelungi cautari.. prin Contractul-cadru privind acordarea asistentei medicale pe 2009, normele acestuia, legea 95/2006 a sanatatii ... (vezi toată discuția)
Si institutiile de invatamant percep taxa ptr adeverinte, precum medicii? spiridon vasilica spiridon vasilica Buna ziua! Am cerut la lioceul unde invata fiica mea, o adeverinta ptr a'mi servi la tribunal,pentru pensia alimentara. Mi s'au cerut bani ptr aceasta ... (vezi toată discuția)
Contributia la sanatate......pentru ce? mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Sunt angajata unei societati si am un salar decent. Contributia mea la casa de sanatate este substantiala insa am o nedumerire. Azi fiul meu si a ... (vezi toată discuția)