avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie cu un cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie cu un cetatean roman

Buna ziua. am tot citit pe forum ce acte sunt necesare pentru incheierea casatorie cu un cetatean roman. si am vazut ca apar in lista 2 certificate, unu de celibat si unu de cutuma. explicati,mi si mie va rog de unde pot sa le obtin si daca pot sa le obtin in Romania.
Cel mai recent răspuns: tatiana1990 , utilizator 17:32, 11 Martie 2013
Certificatul de cutuma sau certificatul de celibat este de fapt adeverinta anexa 9(fosta anexa8) din metodologia de aplicare a Legii 119/1996 republicata, cu privire la actele de stare civila, pe care o obtineti de la starea civila de la locul de nastere. Daca dvs. sunteti cetatean roman si va casatoriti tot cu un cetatean roman nu aveti nevoie de adeverinta de cutuma. Aceasta este necesara cetateanului roman care urmeaza a se casatori in strainatate cu un cetatean strain.
Sunt basarabeanca si sunt studenta in Romania.. am permis de sedere temporara. deci in cazu asta am nevoie de aceste certificate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat de celibat ema05 ema05 Va rog cu respect sa ma lamuriti in legatura cu doua aspecte. Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si mi s-au cerut un certificat de cutuma si unul ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)