as vrea sa stiu in ce situatie ma aflu?sunt in romania de 8 luni...sotul a ramas in londra...din octombrie a inceput o relatie extraconjugala cu o femeie divortata cu copil de 14 ani...eu am doua fete:una de 3 ani si 5 luni.....si una de doar 6 luni...am construit o casa pe un teren,acest teren apartinand socrului meu... eu momentan nu am nici un venit...decat alocatiile fetelor...nu beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului...socrul doreste sa faca acte fetelor pe casa si pe pamant...el in londra are un venit de aproape 3000£...cu acte in regula...in caz de divort....as dori sa stiu cam ce se va intampla cu mine si fetele mele...???daca se poate sa-mi raspunda cineva la intrebari.....multumesc anticipat!!!
Odata cu desfacerea casatoriei prin divort, instanta de judecata va dispune asupra capetelor accesorii ale cererilor introductive de instanta ( care sunt reprezentate de reluarea numelui avut anterior incheierii casatorieii, modalitatea in care va fi exercitata autoritatea parintesca , de locuinta minorilor si de plata pensiei de intretinere).
In genere, dupa desfacerea casatoriei prin divort, autoritatea parinteasca este in comun de catre ambii parinti ( situatia exceptionala este reprezentata de autoritatea parintesca exclusiva ).
Astfel,parintii vor avea drepturi si responsabilitati cu caracter civil, intre ei, intre ei si copii, conform principiului prevalentei interesului superior al copilului minor ( reglementat si de legea 272 / 2004 ).
Interesul superior al copilului reprezinta un punct de reper pentru instanta de judecata in momentul in care exista neintelegeri grave intre parinti, vizazi de modalitatea de crestere si de educare a copiilor.
Autoritatea parinteasca este exclusiva daca se aprecieaza, in urma administrarii probatoriilor, ca exista motive temeinice si ca este in interesul superior al copilului sa fie aplicata o asemenea dispozitie.
Pensia de intretinere va fi stabilita in raport de venitul net realizat , plafonul maximal stabilit de Codul familiei fiind de 33 %, pentru doi copii.
Daca sotul dumneavoastra este cetatean rezident al Angliei, in situatia in care acesta nu va realiza niciun venit , instanta de judecata se va raporta la salariul minim pe economia nationala din Anglia .
Depuneti contractul de munca sau indicati societatea unde sotul dumneavoastra presteaza o activitate remunerata.( instanta de judecata poate emita o adresa in vederea furnizarii de relatii privind veniturile realizate ).
Instanta de judecata poate solicita societatii veniturile realizate, in raport de ultimele sase luni .
Poprirea va fi instituita asupra veniturilor salariale.
Constructia edificata de dumneavoastra in timpul casatoriei poate fi supusa partajarii.
Minorii , de asemenea, pot dobandi dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile.
Incercati intai sa discutati amiabil cu sotul dvs fara cearta, despre divort si partaj, macar sa stiti cum stati.
Actionati si pe partea cu socrul, poate reusiti sa le faceti acte fetelor. Ati apucat sa intabulati casa pe numele socrului ?
Divort cu minori
gabriela2013
sunt in divort cu sotul meu . impreuna avem un apartament bun comun. avem o fetita de 4 ani . el a fost mai mult plecat nu la preocupat atat de mult cresterea ... (vezi toată discuția)