avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere cu contract determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere cu contract determinat

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu o situatie pe care o intampin in momentul de fata.
Societatea la care lucrez doreste sa-si suspende activitatea din motivul ca sunt in imposibilitatea de a realiza obiectul de activitate. La angajare am semnat un contract de munca pe o perioada determinata de 6 luni. Contractul meu ar expira la data de 24 aprilie.
Intrebarea mea este: ma poate concedia inainte de termenul prevazut in contract? Sau in cazul in care ma concediaza (in contract este prevazut un preaviz de 20 zile in cazul concedierii) este obligat administratorul societatii sa-mi achite salariul pentru toata perioada?
Va mutumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 11 Martie 2013
C:i.m. incheiat pe durata determinata poate inceta si iniante de expirarea termenului pentru care a fost incheiat ..

In conditiile in care concedierea se face in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 din Codul Muncii beneficiati de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Pentru perioada lucrata pana la data incetarii raportului de munca, angajatorul are obligatia sa va acorde toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere -contract determinat tybysan tybysan Buna seara , Pe 12.09.2013 am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 90 zile,insa pe 23.10.2013 am fost anuntat telefonic ca de a2a zi numai ... (vezi toată discuția)
Preaviz pt cim pe durata determinata Daniel-Ciocilteu Daniel-Ciocilteu Salut. Am si eu o intrbare: Este obligat angajatorul sa dea preaviz de 15-20 zile angajatului, chiar daca are Contract pe perioada determinata? Imi expira ... (vezi toată discuția)
Plecare la expirarea c.i.m. 2740826332154 2740826332154 daca un angajat vrea sa plece dupa expirararea unui contract de munca pe perioada determinata acesta mai trebuie sa dea preaviz? (vezi toată discuția)