Am divortat de comun acord de sotie,dar instanta a hotarat sa platesc 150 euro lunar,Eu nu lucrez momentan in Germania,pentru ca nu am drept de munca momentan,nu realizez niciun venit si nu beneficiez de ajutor de somaj,dar am platit din economiile facute in anii trecuti suma de 80 euro lunar plus pachete cu haine,incaltaminte si jucarii pt copil.Am facut RECURS,dar instanta spune,citez;IN CEEA CE PRIVESTE PENSIA DE INTRETINERE,INSTANTA A LUAT IN CALCUL IMPREJURAEA CA PARATUL DOMICILIAZA IN GERMANIA-UNDE,CHIAR SI IN SITUATIA IN CARE NU AR AVEA UN LOC DE MUNCA STABIL(IN CONDITIILE IN CARE NU SA FACUT DOVADA IN ACEST SENS),IN MOD CERT OBTINE UN VENIT DE CEL PUTIN 600 euro LUNAR---am citat din ultima decizie civila.
M-am interesat aici pe la primarie si la finante publice in Germania si ei nu sunt obligati sa imi dea asa ceva la mana,pentru ca oricum nu figurez ca platitor de impozite.
Intrebarea mea este-eu trebuie sa fac dovada ca nu am loc de munca,sau instanta din Romania trebuie sa dovedeasca ca in mod cert eu obtin un venit de 600 euro lunar.Astept un raspuns de la dumneavoastra si va multumesc.
Instanta stabileste pensia de intretinere la venitul minim pe economie in cazul in care cel obligat la plata nu realizeaza venituri, iar fiindca aveti resedinta in straintate instanta a avut in vedere probabil venitul minim pe economie in acel stat.
Buna ziua, daca inteleg eu bine, venitul minim pe economie in Romania este de 150 €uro,Ok ! Deci eu va trebui sa platesc 1/4 din venitul mediu din Romania ???Daca da este ok,pentru ca oricum trimit catre 80 € lunar acasa la fetita mea plus pachete cu haine ,incaltaminte si jucarii,toate acestea din economile facute in trecut.Astept un raspuns.Multumesc
Problema nu este locul de munca si ca eu nu vreau sa muncesc,ci respectarea legilor statului German,asta fac acum respect ceea ce cere legea acestui stat,pana in 2014 luna ianuarie,noi ca romania avem dreptul doar la munci sezoniere
Pensia alimentara
mirka
Buna ziua,
in urma divortului copilul meu a fost incredintat tatalui prin hot definitiva si irevocabila
platesc o pensie alimentara de 100 euro. De cateva ... (vezi toată discuția)