Am un credit la banca editat ,platit la zi din 2008 de 137 franci iar in 2012 septembrie nu am mai putut sa platesc pana in ianuarie cand am platit cate 200 lei,atat am putut ,pana in prezent,am ramas restant,sunt singura cu un copil,un singur salariu de 800 lei,nu am bunuri de nici un fel,la credit nu e nici o garantie,acum m-au anuntat ca executa silit si imi va opri tot salariul;as dori sa stiu daca e legal sa faca acest lucru si daca ma va chema in instanta si ce as putea sa fac in aceasta privinta?Va rog ,astept un sfat! Va multumesc pentru un eventual raspuns!
Poprirea pe salariu poate fi in limita1/3 daca exista o singura poprire si se poate ajunge pana la 1/2 daca sunt mai multi creditori.
Asadar daca aceasta este si va fi singura poprire pe salariu, nu poate depasi 1/3 din salariu.
Poprirea se face in baza hotararii judecatoresti. Hotararea contine suma totala de retinut, iar angajatorul nu va poate face retinere lunara mai mult decat prevede legea, adica 1/3 in cazul dvs.
Acum banca nu mai ia in calcul acea marja de trai care se calculase cand a dat creditul,mai ales ca dupa ce am incheiat contractul de imprumut a venit si criza de s-a marit francul si ne-a luat si 25% din salarii ca sunt bugetar.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Credit neplatit
Denis-George
Buna ziua!
Tatal meu a facut un credit de nevoi persoanle in 2008 in franci elevetieni ,a platit rata timp de 2 ani marinduse francul nu a mai putut plati ... (vezi toată discuția)