avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,
Tatal meu a decedat pe 14 februarie. Mama doreste sa facem succesiunea si sa-i cedam ei partea de casa a tatalui meu. Eu si cele 2 surori suntem de acord, dar una din ele e domiciliata in SUA si nu poate veni la notariat pentru a semna actele. Vreau sa stiu:
1. Daca ea poate vorbi cu notarul la telefon pentru a-i confirma ca e de acord cu cedarea bunurilor sau trebuie obligatoriu sa trimita procura notariala?
2. Exista o scutire de taxe daca succesiunea se face intr-un anumit interval de timp de la deces? Care e costul unei succesiuni acum, la o luna si care va fi peste 6 luni sau peste un an?
3. Succesiunea e obligatorie? Trebuie neaparat sa mergem la notariat pentru refacerea dreptului de proprietate, sau putem sa amanam la nesfarsit aceasta operatie, pana cand se va pune problema vinderii apartamentului?
Multumesc mult.
Termenul legal pentru dezbaterea succesiunii este de 6 luni de la decesul celui ce lasa mostenire.
Daca nu sunt pretentii mama poate accepta mostenirea pur si simplu,fara a merge la notar.
Titlul de mostenitor se optine numai la cerere si daca este nevoie pentru a fi opozabil tertilor,dar daca va intelegeti nu este nevoie dezbaterea mostenirii.
1. da poate dar e frectie, deci fara valoare....trebuie procuraa speciala pt mostenire si pt vanzare
2. termenul de acceptare este de un an acum si...daca e........... vin si eu si declar ca accept succesiunea:D
3. acceptarea nu-i obligatorie desi poate fi profitabila. cat despre refacerea dr de propietate..zic ca mostenitorii acceptanti nu pot avea mai mult decat autorii lor:)
Conform noului cod civil, termenul pentru dezbaterea succesiunii este de 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune: obligatorie in 6 luni de la deces? dona77 dona77 In ianuarie anul acesta a decedat tatal meu; de la Primarie ni s-a spus ca in termen de 6 luni trebuie sa facem o succesiune (si pt asta, sa iau legatura cu un ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary50 mary50 As dori ca un avocat sa-mi spuna in legatura cu succeiunea.Tata a decedat in 24.01.2015 a ramas mama,eu sunt singurul copil.Succesiunea e obligatorie in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii mihaela_liviu2012 mihaela_liviu2012 Buna ziua! Am si eu o problema: Tatal meu a murit in data de 29 Martie 2012 si as dori,daca ma poate ajuta cineva,sa stiu daca este neaparat nevoie sa ... (vezi toată discuția)