avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

buna ziua! mama mea dezbate succesiunea in instanta cu fratii ei, s au inteles cat le revine fiecaruia, acum..intrebarea mea este..cum poate ea proceda ca bunul respectiv ce ii revine sa nu treaca prin cartea funciara deoarece are anumite datorii si i se poate lua. In afara cedarii partii ei unuia dintre frati, mai exista si alta posibilitate..sai lase unuia dintre copii etc. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 08:37, 12 Martie 2013
din pacate ca sa poata face ceva cu bunul imobil, va trebui sa fie intai inscris in cartea funciara pe numele ei...altfel poate doar renunta la mostenire si nici nu va fi pe numele ei.
Treaba este foarte simpla, ori accepta succesiunea si atunci proprietatea se transmite in patrimoniul ei, deci teoretic poate fi executata cu privire la acel imobil, ori nu accepta succesiunea, si atunci nu dobandeste proprietatea, nu poate fi executata cu privire la bunurile cuprinse in masa succesorala dar nici nu poate avea pretentii fata de fratii ei.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate-important Ada1989 Ada1989 Buna ziua! Ma scuzati pentru deranj, dar am cateva nelamuriri si speram sa primesc raspunsurile de aici, de la dvs. Situatia este in felul urmator: ... (vezi toată discuția)
Succesiune notar tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după ... olga2011 olga2011 Tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după bunicu,o casa și ceva teren.In 2018 tata decedează(mama trăiește),eu sunt singurul dintre ... (vezi toată discuția)
Succesiune bani depusi in banca roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare am primit o citatie in care sunt chemat sa dezbat o succesiune a unui bun imobil( care imi apartine printr-un contract de ... (vezi toată discuția)