avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ANULARE CONTRACT COMODAT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ANULARE CONTRACT COMODAT

Vreau sa-mi vand actiunile firmei, sediul firmei are contract de comodat- termen nelimitat la adresa mea. Cei care cesioneaza m-au rugat sa las sediul inca o luna pana gasesc alt sediu. Ce sa fac ,cum pot pe urma sa anulez contractul de comodat ???Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Hussain Georgeta , Consilier juridic 18:40, 3 Noiembrie 2011
Ok:) Scuze
Exact asta era ideea: omul sa aibea o parghie prin care sa il forteze pe noul asociat sa-si modifice contractul si sediul. Daca nu, el modifica uniltareal contractul depune actul la ORC, si Da societatea ramane fara sediu. Dar pe proprietar asta nu-l intereseaza.
Am si eu o problema de genul asta. In calitate de proprietar am incheiat un contract de comodat cu o firma. In contract este specificat ca acesta se reziliaza cu acordul ambelor parti. Cum de la firma respectiva nu pot obtine rezilierea contractului exista vreo posibilitate sa modific sau sa reziliez unilateral contractul si sa depun eu in calitate de proprietar al spatiului mentiunea de modificare sau incetare a contractului la ORC? Sau acea mentiune se poate depune doar de asociatul sau administratorul firmei? Sau as putea depune doar modificarea contractului fara acea mentiune in cazul in care mentiunea se poate depune doar de reprezentantii firmei?
Tot ce doresc este ca firma respectiva sa nu mai figureze cu sediul la adresa mea. Daca cineva are alte idei de rezolvare a acestei situatii va rog sa imi spuneti.

Multumesc
buna ziua am cumparat un apart. acum doi ani si instanta de fond a dispus anularea contractul de vc. pe motivul caci la cumpararea apart. nu mam fi interesat la adimisratoruul blocului ce restante are apartamentul dar la incheierea contractului de vc femeia de la care am cumparat apart. sa prezentat la notariat cu chitantele de intretinere la zi si scrie si in contract, iar acum femeia care mia vandut casa zice caci ea de fapt vroia sasi inchirieze apartamentul nu sal vanda neaga , sia vandut doua apartamente nu unul si spune in fata instantei caci ea a vrut de fapt sa le inchirieze ambele apart. nu sa le vanda si cere anularea contractelor de vc. banii pe apartamente ia primit in fata notarului nu a vrut prin cont bancar a refuzat . am si antecontract facut cu ea si scrie in antecontract caci iam dat 1000 de euro sasi plateasca toate datooriile la intretinere . si instanta de apel mia respins apelul motivad caci femeia nu a fost prezenta la incheierea contractului de vc. adica caci nar fi semnat ea contractul dar nu este asa a fost prezenta ea in persoana si neaga acum acum sunt la recurs . ce credeti caci va urma
va rog sami spuneti ce sa fac ce sanse am actele sunt bune toate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea sediului unei firme pe cale neamiabila axinte axinte Care ar fi metoda cea mai convenabila(usoara, rapida, mai putin costisitoare) pentru radierea sediului unei firme de pe adresa unei garsoniere pe care o detin ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere poate inlocui declaratia de acord? alina240 alina240 Bunaziua, In calitate de proprietar al unui imobil mi-am dat acordul pentru ca o firma sa isi stabileasca sediul social la adresa mea. Acum as dori sa imi ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor la registrul comertului cu intarziere suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru prelungirea valabilitatii sediului social, daca se depun actele cu intarziere fata de data incheierii actului aditional este vreo ... (vezi toată discuția)