avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Daca public pe internet conversatii din e-mailul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Daca public pe internet conversatii din e-mailul meu cu cineva este legal?

Am lucrat in colaborare cu o editura din alt oras pentru niste ilustratii. Doamna respectiva evita sa imi dea banii. In acest moment este clar ca nu ii voi mai vedea. M-a dus cu vorba ca imi face contract sperand probabil sa ii termin toata cartea. Intrebarea este: daca fac un blog cu dedicatie pentru editura ei, am voie sa public e-mail-urile sa vada si altii ca este o firma tepara si sa nu mai pateasca ce am patit eu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:00, 7 Aprilie 2013
In mod normal dicutiile private sunt private si nu pot fi facute publice.
Aceasta este regula de baza.

In cazul dvs., fiind vorba de un interes legitim si o avertizare a unor persoane care sa nu pateasca precum ati patit dvs., avand in vedere faptul ca nu este legal modul in care au procedat, in opinia mea, ati avea dreptul de a publica discutiile intrucat nu sunt discutii strict private in sensul in care acestea sunt recunoscute de CEDO si de Constitutia Romaniei.
Scopul dvs. fiind unul legal si legitim va confera dreptul de a divulga problemele cu care se pot confrunta si alte persoane de buna-credinta care sa fie potentiale victime ale respectivei edituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal să înregistrez o discuție verbală sau telefonică cu cineva? Pilu Pilu Buna seara. As avea rugamintea sa-mi spuna cineva daca e legal sa inregistrez o discutie directa pe care o am cu cineva, sau telefonica ? Este vre-un act ... (vezi toată discuția)
Inregistrare audio-video fara acordul celui inregistrat Hermes2016 Hermes2016 Buna ziua, Nu intru in detalii. Ma intereseaza un singur lucru si anume daca din punct de vedere legal am dreptul sa fac inregistrari audio-video in spatiu ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- pot constitui probe inregistrarile facute fara stirea persoanei? camy20 camy20 buna seara Poate sa-mi spuna cineva daca cu ajutorul unei sau mai multor inregistrari cu telefonul mobil(nu discutie telefonica ci cu reportofonul ... (vezi toată discuția)