avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanzare-cumparare

Buna seara!
Parintii mei,care au o varsta inaintata,doresc sa- mi lase(sa ne lase) deja,apartamentul lor!
Cum s-ar proceda mai simplu,dar si mai ieftin,pentru trecerea apartamentului de la ei la mine(la noi),sau poate direct la fiul meu(am si sot si in fiu de 23 ani)!suntem o familie unita!
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: sooners , utilizator 08:13, 13 Martie 2013
Donatia sau contractul de vanzare-cumparare au cam aceleasi costuri.
Daca parintii dumneavoastra mai au alti copii, cel mai potrivit este contractul de vanzare- cumparare.
Pentru a va da un raspuns mai exact, ne-ar trebui mai multe date : daca exista mai multi copii, daca parintii mai au si alte bunuri.
Sunt singurul copil!si alte bunuri nu mai sunt(ar mai fi totusi un teren agricol in provincie pe numele mamei,dar de care se ingrijeste o matusa si care nu ne intereseaza)!
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanz-cump sau donatie? madi1206 madi1206 Buna ziua! Bine v-am gasit! Sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problema: Apartamentul in care locuiesc este proprietatea mamei si tatalui meu ( este pe ... (vezi toată discuția)
Primesc o donatie cum este mai bine? Marioara Cristescu Marioara Cristescu Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea: Matusa sotului meu (sora soacrei mele) vrea sa-i lase apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Buna ziua, Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul ... (vezi toată discuția)