avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... job part time / full time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

job part time / full time

situatia este urmatoarea:
lucrez de 5 luni la o firma cu cm full time. de curand am semnat cu o alta firma ( contract ind. munca ) dar pentru un program part time ( 4h ). ei spun ca vor inregistra contractul la itm. se va completa si in cartea de munca? se adauga la vechime aceste 4h/zi.? ce drepturi am ( in afara salariului ) la firma la care lucrez 4h?.
Cel mai recent răspuns: alimik , utilizator 17:40, 20 Februarie 2009
Aveti aceleasi drepturi ca orice salariat iar in privinta stagiului de cotizare acesta va fi mai mare prin adaugarea retinerilor pentru contractul de munca in timp partial, o asemenea situatie nu face insa sa va scada virsta standard de pensionare ci sa creasca valoarea punctului de pensie
alimik a scris:

situatia este urmatoarea:
lucrez de 5 luni la o firma cu cm full time. de curand am semnat cu o alta firma ( contract ind. munca ) dar pentru un program part time ( 4h ). ei spun ca vor inregistra contractul la itm. se va completa si in cartea de munca? se adauga la vechime aceste 4h/zi.? ce drepturi am ( in afara salariului ) la firma la care lucrez 4h?.

Aveti dreptul la concediu de odihna, CFP si alte drepturi reglementate in unitatea respectiva (a se revedea c.i.m.). Nu se vor face inscrieri in carnetul de munca ci se va elibera o adeverinta la incheierea colaborarii.
1. aceasta adeverinta se elibereaza obligatoriu de unitate? sau doar in cazul in care o cere fostul salariat.
2. adeverinta se vizeaza de ITM?
De obicei, adeverinta se elibereaza la solicitarea angajatului. Adeverinta se vizeaza de catre ITM.
va multumesc pt raspunsuri. o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,as dori daca se poate sa imi spuneti cat timp poate un salariat sa intre in concediu fara plata daca el e angajat la 4h/zi?Va multumesc (vezi toată discuția)
Concediu fara plata si un al doilea job? catalina07 catalina07 Buna ziua! Sunt profesor titular si pentru anul acesta scolar, am solicitat concediu fara plata, pentru motive personale, conform art. 102 (2), din statutul ... (vezi toată discuția)