avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate cheltuieli de judecata ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate cheltuieli de judecata si recuperare sume

buna ziua!
in baza unei sentinte irevocabile emisa in 2012, un fost angajat trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata la fond, respectiv in recurs.
cum se inregistreaza in contabilitate acest lucru?
institutia a instiintat fostul angajat despre recuperarea sumei, dar dansul a invocat faptul ca nu are venit, ca singura sursa de venit a familiei este salarul sotiei si ca are un copil minor in intretinere.
institutia poate inainta o adresa pentru retinerea sumei la locul de munca al sotiei fostului angajat?
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
cheltuielile de judecata se pot recupera prin executor judecatoresc, punand sentinta in executare. Institutia poate inainta acea adresa catre locul de munca al sotiei, insa acestia nu sunt obligati sa execute plata respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuprez cheltuielile de judecata de la fosta sotie?? mew.man mew.man Va rog daca imi puteti raspunde ,prin ce modalitate( pasii de urmat, acte necesare,cui ma adresez..)se pot recupera cheltuielile de judecata in urma ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca baraitarus84 baraitarus84 Buna dimineata , Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns :Am avut un proces civil (litigiu de munca) cu fostul angajator , proces deschis in decembrie ... (vezi toată discuția)
Diminuare pensie intretinere 2 minori RaalManitiu RaalManitiu Buna Ziua, Va solicit sprijinul sau sfaturi cu urmatoarea problema: Am divortat de sotul meu in urma cu 3 ani iar cei 2 copii ai nostri au ramas in grija ... (vezi toată discuția)