avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Separarea in fapt a sotilor inainte de divort- datorii ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Separarea in fapt a sotilor inainte de divort- datorii facute de un sot dupa aceasta data

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am un var care locuieste in Londra impreuna cu sotia sa. S-au despartit in fapt, fiecare si-au separat conturile, dar sotia lui a facut un credit de 10.000 de lire pe numele ei, dupa separarea in fapt. In cazul despartirii celor doi prin divort si partaj, sotul este obligat sa achite si el jumatate din credit, desi nu s-a folosit de bani? Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ContSters284944, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters284944 , utilizator 11:36, 20 Martie 2013
Raspunsul la intrebarea dvs va depinde de legea aplicabila divortului si partajului.

In legislatia noastra, sotii impart atat bunurile cat si datoriile. In speta dvs, se va putea demonstra destinatia proprie a creditului, precum si data contractarii acestuia, situata dupa data despartirii in fapt a sotilor.
Va multumesc frumos pentru raspuns, o zi buna sa aveti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasiv-partaj f_karoly f_karoly in cazul in care sotii iau credit de la banca in scopul cumpararii unor autoturisme, terenul, si trebuie sa plateasca ratele creditului luat desigur cu dobanda ... (vezi toată discuția)
Partaj Radu40 Radu40 Buna ziua, Sunt in divort cu sotia din mai 2014. Din luna februarie 2012 am plecat din tara pentru ca am obtinut un loc de munca in strainatate. Sotia ... (vezi toată discuția)
Partaj-despartire in fapt sau data depunere acte divort? ionel_ion_68 ionel_ion_68 Buna ziua ! O scurta intrebare va rog: am inaintat actiune de divort din motive foarte intemeiate. Marea mea nedumerire este in fapt...partajul. Va rog, ... (vezi toată discuția)