avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pãrinți necãsãtoriți. Stabilire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pãrinți necãsãtoriți. Stabilire paternitate, filiatie.

Buna ziua! Va scriu in legatura cu o nepotica de-a mea, care are 14 ani si al carei tata a decedat anul acesta. Parintii ei nu au fost casatoriti. In certificatul ei de nastere tatal nu este trecut, dar de-a lungul anilor s-a interesat mereu de ea, au avut o relatie tata-fiica, a sprijinit-o si material, chiar daca nu cu forme legale. Acum, dupa ce tatal ei nu mai este, se poate face ceva pentru ca fetita sa beneficieze de un sprijin material? Se poate demonstra paternitatea cu martori, daca cu test ADN nu s-a putut, pentru a beneficia de o pensie de urmas? Tatal ei mai are un baiat care are copii la randul sau. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:25, 14 Martie 2013
in principiu, se poate incerca si cu alte probe dar totusi este foarte greu de demonstrat paternitatea fara sa se faca expertiza tehnica.
Dar daca fratele ei recunoaste?
De ce nu s-a putut cu test ADN?
Mama fetitei a vrut o relatie buna cu tatal ei si nu a cerut test ADN in primul an de viata. Apoi anii au trecut, tatal ei stia ca trebuia sa faca ceva in sensul acesta dar a amanat pana..a decedat. Va multumesc pentru mesaje!
In instanta, in loc de ADN de la tata se va testa ADNu fratelui fetei. Sau al unei alte rude, maxim grad 2 rudenie (cat mai apropiat radul, cu atat mai buna proba), adica un bunic dupa tata, de exemplu.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl inexistent în certificat de naștere AnaMaria40 AnaMaria40 Buna seara. Am si eu o intrebare. Va rog sa imi răspundeți. Fiica mea de 23 de ani are o fetiță de 2 ani. În certificatul fetiței nu apare numele ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!! tatal cere copilul dupa 10 ani...in care nici macar nu l-a recunoscut! fany22 fany22 Buna ziua, Problema e urmatoarea: Mama fetitei, se desparte de barbatul care se presupune a fi tatal fetitei (el nu vrea s-o recunoasca pe motiv ca nu-i al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o întrebare . tatăl meu când m-am născut ... Camicamelia18 Camicamelia18 Buna ziua am si eu o întrebare . Tatăl meu când m-am născut nu m-a trecut pe numele lui , in certificatul de naștere al meu la rubrica tata am trecut o ... (vezi toată discuția)