M-am casatorit cu un cetatean englez si locuim impreuna in Romania. Inainte de casatorie am cumparat impreuna o proprietate, eu am cumparat terenul pe numele meu, iar el a cumparat casa. El doreste ca dupa moartea lui eu sa mostenesc aceasta casa. Mentionez ca el are un copil din alta casatorie, tot cetean englez, care locuieste in Anglia. Ce fel de act putem face ca fiul lui sa fie exclus de la mostenire?Sotul meu nu mai poseda alte proprietati, deci singura succesiune s-ar deschide in Romania. Daca lasam lucrurile asa cum sunt acum, fiecare cu proprietatea lui, ce drept as avea eu asupra casei? Si ce s-ar intampla in cazul foarte probabil in care fiul lui nu s-ar interesa in nici un fel de aceasta mostenire?Cu multumiri!
M-a amuzat solutia, dar adevarul e ca legea romaneasca e atat de exasperant de stupida uneori, incat te poate face sa te gandesti la asemnea solutii. Nu mi se pare normal deloc sa nu ai voie sa faci ce doresti cu bunurile tale, asa cum nu mi se pare normal ca biserica - ortodoxa- sa nu iti ingaduie sa fii ars dupa moarte.
Susțin în totalitate punctul de vedere expus de @themis.
Domnule @GermanAlex și @e4c5, soluția dvs. este de tot râsul și total inutilă, având în vedere că pentru a realiza exact ce propuneți dvs. există regimul matrimonial al separației de bunuri. Asta pe langa faptul ca l-ar lăsa pe soț descoperit în caz de un divorț „pe bune”.
Va rog un sfat
StanescuMihai
Buna ziua,
Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)