avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permisul de conducere - proprietate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permisul de conducere - proprietate?

Retinerea permisului de conducere fara a se elibera dovada, fara a exista un martor la fata locului, fara a se mentiona motivele pentru care s-a intocmit pv-ul in lipsa unui martor asistent reprezinta o incalcare a legii de catre agentul de politie.
Este corect sa primesc prin posta pv-ul unde apare un martor care nu a fost prezent la momentul retinerii permisului de conducere - lucru dovedit?
Cine este proprietarul permisului de conducere?
Cel mai recent răspuns: dumitreldd , utilizator 07:27, 14 Martie 2013
Plasticul si poza sunt ale d-voastra pentru ca le-ati platit insa dreptul de a conduce autovehicule este acordat si retras in anumite conditii si de anumite organe anume stabilite prin lege. Ca sa va lamuresc despre diferenta dintre proprietate si o legitimatie va dau un exemplu teoretic: ati fost la picnic si ati scapat permisul pe gratarul de mititei si s-a facut scrum. Daca proprietatea asupra permisului de conducere era la fel ca proprietatea unei case ... oy-oy-oy! tocmai ati suferit o catastrofa pentru ca proprietatea d-voastra s-a facut scrum. Dar in cazul permisului de conducere nici vorba despre asa ceva! Permisul nu este gasca (dreptul) ci doar fotografia gastei (legitimatia). Nu ati pierdut gasca (dreptul) ci poza acesteia asa ca vi se face o noua poza si alt permis fara a va fi afectat dreptul de a conduce autovehicule. In cazul in care insa incalcati regulile de circulatie, cea afectata e gasca
Cat priveste retinerea permisului fara sa vi se elibereze dovada, este o masura nelegala. Dar asta este o alta poveste.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru lamuriri. Am priceput si faza cu ''gasca'', insa in acest caz ''gasca'' trebuie sa se descurce singura deoarece raspunsurile primite de la uniii avocati din Braila, carora le-am cerut sa ma reprezinte au fost:
- te-ai luat la tranta cu sistemul si nu ne bagam (am aratat in alte discutii pe forum ce am facut)
- ''daca faci publice dovezile (in media) nu ne permitem sa ni se spuna pe holurile tribunalului ''ai vazut ce a spus clientul tau?'' '' Nu este frumos''
-''am rude in Braila care ar avea de suferit daca eu ma pun impotriva Politiei Rutiere''
-''Ai facut plangere impotriva politistului? Nu conteaza dovezile si martorii pe care ii ai! Dosarul este mort din fasa! Iti spun de pe acum care va fi raspunsul tribunalului''
-''Cand ma prind astia de la Rutiera, data viitoare, vor tine cont ca am fost impotriva lor si nu imi permit''
-''Mai am de mancat o paine in orasul asta! Nu imi permit sa ma pun cu ei!''

Mi s-a luat permisul de conducere pentru circulat pe contrasens deoarece i-a explicat politistului faptul ca nu pot fi sanctionat pentru viteza in localitate (motivul opririi) deoarece nu suntindicatoare de intrare in localitate.Am inceput sa ma documentez, sa invet sa pun intrebari (chiar daca nu sunt toate ok formulata) si sa explice celor care sunt platiti din banii statului ca am aceleasi drepturi ca si un politist si ca refuza sa fiu calcat in picioare pentru simplu fapt ca nu este angajat al sistemului. Politistii sunt cei care declara ca au observat ca, circulam pe contrasens existand posibilitatea sa ii lovesc in schimb nu au inregistrari radar deoarece aparatul radar era orientat spre inainte (culmea spre directia din care au veneam). Nu au nici macar acele inregistrari radar in care eu nu apar.
In acest moment am depus la dosar numeroase fotografii facute la fata locului, declaratia unui martor care calatorea alaturi de mine, o filmare video adrese de la institutii care sprijina cele spuse de mine. De partea cealalta sunt declaratiile celor doi agenti si ale unui martor gasit de ei.
In rezolutia data de Parchet se spune ca martorul circula cu un auto cu un nr de inmatriculare care nu este in uz, am demonstrat ca numarul nu este in uz si au revenit in a doua rezolutie ca numarul este de fapt altul si ca s-a produs o eroare materiala. Am spus ca nu sunt semne de intrare in localitate, am depus la dosar fotografii facute atunci, am o adresa din partea unui serviciu din primarie prin care se spune ca la data respectiva nu erau semne, insa procurorul a cerut primariei daca drumul este in localitate, a facut foto in noiembrie (la 3 luni dupa petrecerea faptelor) la semnele de circulatie si imi spune in rezolutii ca trebuia sa stiu ca in localitate se circula cu 50 km/h. Face referire in doua randuri la niste adrese emise de Primarie cu numerele 401235 si 461235 din 19.01.2012 prin care primaria spune ca acel drum este in localitate, insa primaria printr-o adresa scrisa imi spune ca on 2012 au eliberat doar 49.000 numere de inregistrare.
Politistul imi ia permisul de conducere, nu imi da dovada deoarece am refuzat semnarea pv-ului motivand ca nu stiu ce scrie in el, pleaca cu permisul de conducere, am inregistrare video cu totate aceste lucruri insa nimeni nu s-a uitat la ea. Intalneste un martor si il pune sa semneze ca martor asistent, iar pe pv-ul meu nu se precizeaza in ce imprejurari s-a semnat de catre martor sau ca mi s-a luat permisul fara a se mentiona pe el faptul ca nu sunt martori. Ce face procurorul? Stabileste ca martorul nu a fost oprit la fata locului, dar ca a vazut cele intamplate si ca asemnat mai tarziu - nu este de natura sa arate ca agentul a comis un abuz. Chiar a procedat corect!
Ce pot sa spun, decat ca ii muiltumesc agentului ca nu mi-a luat si masina sau banii din buzunar. Oricum soferii de taxi sau maxi taxi sunt cei mai buni martori.
Asa ca am inceput sa caut pe net, sa pun intrebari, deoarece tot ce imi doresc este sa nu mi se suspende permisul de conducere, deoarece pot ramane fara loc de munca.
Mai mult, am depus in termenla tribunal plangere impotriva rezolutiei primite cu data de judecare a procesului pe 01.04, iar agentul a depus la judecatorie plangere impotriva mea pentru marturie mincinoasa.
Despre ce vorbim? Dreptate? Corectitudine in justitie? Drepturi egale?
Daca un reprezentant al statului (Politie/Procuratura) iti spune sa stai culcat - trebuie sa te conformezi deoarece esti calcat in picioare. Conteaza ca am condus in ultimile 4 luni 16000 km si nu am luat nici o sanctiune? Conteaza ca lucrez la o companie multinationala unde periodic mi se fac evaluari si imi pastrez jobul datorita rezultatelor sau ca alaturi de mine calatorea o persoana care lucreaza la fel intr-o multinationala intr-o functie pe care o ocupi doar daca ai un IQ destul de mare. NU! Daca un agent (in functie din 06.2008) vrea sa iti arate ca esti un gunoi - credeti-ma ca a reusit. Mai umilit decat atat nu m-am simtit niciodata, cu toate ca probabil ce mi se retine lunar catre stat din salariu, acopera salariul si cheltuielile acelui individ.
Ce pot sa mai spun : Conduceam in Braila un auto cu nr de B pe un drum aflat la intrarea in localitate care nu era prevazut cu indicatoare. Sunt oprit pentru viteza in localitate, iar daca ma cert cu agentul imi schimba sanctiunea in condus pe contrasens si pleaca cu permisul meu. Vroia spaga? Eu nu dau!
Acum isi cere spaga legal printr-un proces impotriva mea, dupa ce i-au aranjat procurorii apele. Asta este ceea ce cred ca se intampla.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
dumitreldd, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate infatisari au loc intr-un proces de anulare pv si contraventie? dumitreldd dumitreldd Pe 24.04 este a patra infatisare in cadrul unui proces in care am solicitat anularea unui pv de contraventie. La primul nu s-a prezentat ipj si nici martorul, ... (vezi toată discuția)
Este corect sistemul juridic din romania? dumitreldd dumitreldd Este bine sa te increzi in justitie? Suntem toti egali in fata legii sau unii sunt mai egali decat altii? Un politist care mi-a incalcat drepturile este mai ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei/ordonantei de neincepere urmarire penala? dumitreldd dumitreldd Pe scurt: In luna 07.2012 am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere Braila pe un drum care era situat in afara orasului Braila (la data respectiva). Eu ... (vezi toată discuția)