avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate. Proces pierdut. Posibilitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate. Proces pierdut. Posibilitate redeschidere proceduri.

Am pierdut un proces pentru cistigarea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 40 ha teren forestier pe Legea 247/2005. Ce sanse mai am sa reiau acest proces in conditiile noului Cod de Procedura Civila?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 10:11, 14 Martie 2013
Nu puteti sa deschideti un proces intre aceleasi parti si cu acelasi obiect, daca s-a dat deja o hotarare definitiva.
Daca ati apelat la toate caile de atac in procesul pe care ziceti ca l-ati pierdut, nu mai puteti cere decat o revizuire sau sa depuneti o contestatie in anulare, dar trebuie sa stiti ca aceste proceduri se pot folosi doar in anumite situatii si trebuie indeplinite anumite conditii foarte stricte.
Dacă apreciaţi că prin soluţia dată în proces s-au încălcat prevederi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, vă puteţi adresa Curţii de la Strasbourg în termen de 6 luni de la comunicarea deciziei date în recurs.

Dacă la CEDO veţi obţine o decizie favorabilă, veţi putea face o cerere de revizuire în temeiul art.509(1) pct.10 din Codul de procedura civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire vasile2013 vasile2013 In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)
Plangere cedo gabyteo gabyteo Buna ziua Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Recurs la o decizie definitiva si irevocabila Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In urma unui proces, care avea ca tema intrarea in poseseia unui teren ce era de la parinti, judecata facuta cu un consiliu al unei comune, finalul ... (vezi toată discuția)