avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intarziere salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intarziere salariu compensatoriu

In ultima mea zi de munca (23.12.2008), a venit seful la locul meu de munca si mi-a dat un plic cu niste bani, a specificat ca este din partea lui ,ca o atentie de craciun , dar avea si un fel de stat de plata individual ( cu suma de 540 lei ), spunandu-mi sa-l semnez deoarece vrea el sa-mi mai dea inca un salariu minim pe economie pentru ianuarie , si ca voi fi chemata de colega mea la serviciu sa iau banii in prima zi de salariu din ianuarie 2009. Eu am semnat statul de plata , negandind nici o clipa ca ma minte in fata . Iata ca suntem in 20.02.2009 si , cu toate ca i-am reamintit , inca n-am primit acel salariu compensatoriu . La un salariu de 850 in cartea de munca , cat inseamna acest salariu in mana ? Daca n-as fi intrat pe acest site ( multumim ca existati !) n-as fi stiut ca am aceste drepturi ( pacat ca am aflat cam tarziu ) si chiar am crezut ca este el marinimos sa-mi mai dea niste bani ! Inca ceva : daca mi-am desfasurat activitatea intr-un depozit de comercializare a materialelor de constructii , am dreptul la cel putin unul sau la cel putin doua salarii compensatorii ( citisem mai devreme ca ar trebui sa iau minim doua salarii pentru activitatile ce privesc comertul ) .Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa-mi determin fostul sef sa-mi dea aceste salarii , pentru ca ma simt umilita sa-l tot sun si el sa ma tot amane !
Cel mai recent răspuns: ContSters79307 , utilizator 20:46, 20 Februarie 2009
La un salariu de 850 lei brut corespunde un salariu net de 643 lei , in conditiile in care nu aveti persoane in intretinere.
Potrivit art.78 alin.1 CCCMN, la încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

Depuneti o cerere la angajator pentru acordarea acestui pentru acordarea acestui salariu compensatoriu, iar in caz de refuz va puteti adresa instantei de judecata in termenul de prescriptie al actiunii sau ITM-ului. Salariul compensatoriu se primeste numai daca ati fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului, nu si in cazul incetarii c.i.m. prin demisie sau cu acordul partilor.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ContSters79307 ContSters79307 Buna seara ! Am o mare rugaminte la dvs ! Am fost concediata din motive ce nu tin de mine ( chipurile restrangerea activitatii , desfiintarea postului - fara a ... (vezi toată discuția)
Cuantum salariu compensator nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua, De curand mi s-a terminat contr de muca cu art 65, pt motive ce nu tin de persoana mea. Mi s-a spus ca mi se va da un salariu compensator. In ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii / ajutor somaj pintica pintica Buna seara, Am fost concediata in temeiul dispozitiilor art.65(1-2) coroborat cu art.55, lit.c din Codul Muncii si prev.art.19.25 din CCM si am primit o ... (vezi toată discuția)