avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comisie rogatorie internationala- pensie de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comisie rogatorie internationala- pensie de intretinere minor

la cauza civila de marire de pensie,fosta sotie a cerut romisie rogatorie pt aflarea veniturilor actuale ale fostului sot,momentan el locuind in italia.si ulterior pt a se face marirea de pensie a copilului minor din urma casatoriei.ce presupune acesta comisie,cum poate afla veniturile si cifra exacta a lor.
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 20:24, 16 Martie 2013
Instanta de judecata va emite o adresa , care fi tradusa si legalizara, in vederea aflarii veniturile obtinute de catre dumneavoastra, catre societatea unde prestati o activitate remunerata.

Societatea va trimite raspunsul la adresa emisa, in vederea stabilirii pensiei de intretinere.

Hotararea judecatoreasca, in materie de pensie de intretinere, este executorie de drept.

Poprirea asupra veniturilor salariale va fi instituita in mod obligatoriu, de catre instanta de judecata, din oficiu.

Sumele de bani reprezentand pensia de intretinere vor fi transmise de catre angajator, tert poprit, int-un cont bancar sau prin mandat postal, fara a fi necesara o alta formalitate.

E posibila si implicatia autoritatilor din Italia, in vederea realizarii demersurilor pentru indeplinirea obligatiei legale de intretinere.


Hotararea judectatoreasca va fi tradusa , legalizata si apostilata, pentru a fi recunoscuta in statul italian.



Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
si adresa angajatorului cum poate fi aflata?
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
ContSters269358, utilizator
Reclamantul trebuie sa indice acel sediu, iar instanta romaneasca - prin intermediul comisiei rogatorii - deleaga instanta din Italia sa faca demersurile specifice pentru aflarea veniturilor.

Comisia rogatorie poate avea insa si ca obiect aflarea angajatorului si a sediului acestuia,a veniturilor obtinute si a bunurilor detinute de parat pe teritoriul Italiei.
Stoica Ioana a scris:



Poprirea asupra veniturilor salariale va fi instituita in mod obligatoriu, de catre instanta de judecata, din oficiu.





Presupun ca intrebarea mea nu se muleaza pe speta de fata, nefiind judecata conform NCPC, dar rugamintea mea este sa imi indicati art. corepondent art.453 CPC in care era prevazuta masura instituirii popririi din oficiu pentru asemenea obligatii. Eu in art. Art. 781 NCPC - care ar fi oarecum corespondentul 453 CPC - nu mai gasesc aceasta dispozitie speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)
Cerere catre autoritati-dovada salarizare pentru pensia alimentara ContSters352773 ContSters352773 Buna ziua. Am deschis proces in Romania pentru marirea pensiei alimentare. Trebuie sa fac dovada veniturilor fostului meu sot, acesta lucrand de mai bine de 10 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere minor, venituri din spania laur2013 laur2013 Bună ziua, În ce condiții se poate mari pensia de intretinere, dacă fosta soție mai are un copil dintr.o altă relație? Cine poate solicita ... (vezi toată discuția)