avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dupa divort ce drepturi are tatal cu privire la copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dupa divort ce drepturi are tatal cu privire la copil

Sunt in divort de comun acord de sotia mea. Problema este ca nu este de acord cu cerintele mele ptr vizita la copil. Eu am cerut: - sa pot lua copilul de sambata pana duminica la domiciliul meu(este de acord)-am cerut 2 saptamani vacanta de vara(nu este de acord)-am cerut o saptamana la Paste sau la Craciun(este de acord) Am aceste drepturi sau decide judecatorul?
Decide instanta, dvs va trebui sa cereti asa cum doriti. Aveti mari sanse sa obtineti si doua saptamani la dvs in vacanta de vara. E un program rezonabil.
Dvs. puteti expune instantei doleantele pe care le aveti in legatura cu programul de vizitare si relatiile pe care doriti sa le aveti cu copilul .
In final , instanta de judecata va decide prin hotarare judecatoreasca , tinand seama in primul rand de interesul superior al copilului .

Bafta !
Va multumesc. Sotia mea nu vrea sa-mi spuna adresa unde va locui cu minorul,spune doar ca atunci cand va trebui sa il iau il aduce ea,este normal?momentan locuim impreuna.
Nu-i normal, trebuie sa stiti unde si in ce conditii locuieste copilul dvs si trebuie sa se faca ancheta psihosociala la acea adresa.
Deci ancheta sociala va fi facuta obligatoriu? Chiar daca suntem de comun acord in aproape toate cu privire la divort si autoritatea parinteasca?

Alte discuții în legătură

stabilire program vizitare minor matildamihai matildamihai Divortat,custodia copilului acordata sotiei,sotia recasatorita cu un roman,plecata in Germania cu copilul fara acordul meu.In Romania la divort nu mi s-a ... (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita minor Madalin E Madalin E Buna ziua. As dori sa stiu care sunt pasii de urmat in cazul incare doresc schimbarea programului de vizita al minorului? Pe scurt, in urma cu cativa ani a ... (vezi toată discuția)
Divort- stabilire in instanta program de vizita gabi4d gabi4d Buna ziua, Sunt divortat din luna decembrie 2012 ,iar sotia a plecat de acasa impreuna cu copilul din data de 09.07,2012.Copilul are varsta de 7 ani , este ... (vezi toată discuția)