Ancheta psihosociala va fi efectuata, in mod obligatoriu.
Instanta de judecata va puteti dispune emiterea unei adresa la Directia pentru Asistenta si Protectia Copilului, in vederea efectuarii unui referat de ancheta sociala, referat ce puncteaza conditiile materiale si morale oferite copilui, in vederea unei evolutii optime .
Instanta de judecata va avea in vedere principiul preeminentei interesul superior al copilului minor, care nu trebuie sa fie marcat de conflictele dintre parinti.( legea 272 / 2004 )
Astfel, avand in vedere probatoriile administrate ( inscrisuri, interogatoriu, declaratii de martor ) instanta de judecata va preciza intervalul de timp in care dumneavoastra veti fi alaturi de copilul dumneavoastra , indicand fi modalitatea in care va fi realizata aceasta legatura .
Precizati, din punct de vedere temporal , programul de vizitare, explicitand in care saptamani din vacante solicitati sa le petreceti alaturi de propriul copil.
In situatia in care hotararea judecatoresca nu se va puncta in mod expres intervalul de timp in care dumneavoastra veti pastra legatura cu minorul, si vor persista situatiile conflictuale , respectand termenul prevazut de lege, puteti depune o cerere in vederea lamurii dispozitivului hotararii judecatoresti.
Instanta de judecata poate stabili un program de vizitare extins, ignorand cerintele nefondate, pur sicanatorii , ale mamei .
Succes.
Stimate domn,
Va recomand fix 2 variante:
1) Custodie comuna
sau
2) Luati-va ce aveti dreptul din partaj si plecati fara sa va uitati in urma!
Prima e o chestie noua, din oct 2011 si s-ar putea sa fie ceva de capul ei. Desi, asa cum inteleg ca aveti relatia cu mama, va fi un sir nesfarsit de contraziceri.
A 2a...v-o pot recomanda din proprie experienta. Daca vreti sa intelegeti ce va asteapta, cititi despre PAS.
Succes!
Este foarte important pentru copil ,ca dvs. si fosta sotie sa pastrati o relatie civilizata .
Divortul pune capat mariajului dvs, insa familia este pentru totdeauna , copilul va va uni mereu .Si acesta are nevoie atat de tata cat si de mama .
Puteti de asemenea sa apelati si la mediere , pentru ca indrumati de un mediator sa reusiti sa gasiti o solutie avantajoasa pentru ambele parti .
Bafta !