avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate in insolventa. Recuperare creante
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate in insolventa. Recuperare creante

In situatia in care o societate in insolventa are calitate de creditor fata de o alta societate, valoarea creantei de recuperat fiind sub 4000 lei, unde se introduce o cerere pentru emiterea de ordonanta de plata in situatia in care partile nu au convenit un loc unde sa se judece eventualele litigii.
Intrebarea este: se aplica regula generala prevazuta de codul civil sau exista vreo prevedere speciala in cazul societatilor in insolventa?
va multumesc.

Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
sepuccu, utilizator
Cel mai recent răspuns: sepuccu , utilizator 13:10, 15 Martie 2013
Instanta competenta de la sediul debitoarei obligaţiei, nu are relevanta faptul ca societatea creditoare se afla în insolventa, poate exercita orice acţiune de recuperare a creanţelor administratorul sau lichidatorul.
In completarea răspunsului anterior: luaţi în considerare aspectul că în conformitate cu prevederile legii nr. 85 / 2006 orice acţiune introdusă de administratorul judiciar pentru recuperarea creanţelor deţinute de societatea aflată în procedura insolvenţei sunt scutite de plata taxei de timbru judiciar.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai am vreo sansa?sa mai platesc taxe de timbru? bge bge T Subsemnata , lichidator judiciar desemnat în dosarul cu numărul de mai sus, referitor la Cererea de repunere in termen si Cererea de ... (vezi toată discuția)
Insolventa~~lipsa administrator lilianaG lilianaG cum se procedeaza daca societatea careia i-a fost deschis procesul de insolventa nu are administratorul de gasit,,cum se recupereaza creantele? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru inscriere la masa credala nico_mirea nico_mirea O societate comerciala cere deschiderea procedurii de insolventa fata de un debitor la data de 28.04.2010. Intra, la randul ei in insolventa, in procedura ... (vezi toată discuția)