avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata restanta pe o anumita perioada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata restanta pe o anumita perioada

Buna ziua

Pe perioada noiembrie 2010-decembrie 2011 am fost chemat in instanta pentru un debit , instanta a pus in vedere ca asociatia de proprietari sa faca dovada ca sumele sunt calculate corect printr-o expertiza financiar-contabila .
asociatia de proprietari a refuzat .
Doresc sa stiu daca pot si este legal sa platesc sumele restante dupa perioada decembrie 2011 , iar debitul cu care am fost chemat in instanta sa ramana pana asociatia va face expertiza , si va dovedi ca sumele plus penalitatile sunt corecte .
pot cere sa se treaca pe chitanta : reprezetand restanta luna ianuarie 2012 -martie 2013 ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: popem , utilizator 10:54, 15 Martie 2013
Nu, nu puteti!
Debitele se sting in ordinea in care au fost constituite, deci daca veti merge si veti achita in acest moment veti plati restanta din noiembrie 2010, penalitatile aferente ei si apoi luna decembrie 2010 si tot asa...
Daca expertiza va demonstra ca sumele au fost calcuate eronat, instanta va hotara cat anume trebuia sa platiti. In functie de aceasta hotarare asociatie va va face regularizarea.
atata timp cat sunt in litigiu pe aceea perioada , in care instanta a hotarat ca asociatia de proprietari sa faca dovada ca sumele sunt calculate corect , de ce nu pot legal sa platesc regia la zi si aceea perioada sa ramana asa pana se va stinge litigiul ?
este un articol din lege care sa ma opreasca in situatia suspusa ca sa nu pot plati ?
vreu sa imi platesc regia la zi , mai putin perioada care sunt in litigiu .

multumesc .
In NCC se spune:
Art. 1.508. - (1) In lipsa unei indicatii din partea debitorului, creditorul poate, intr-un termen rezonabil dupa ce a primit plata, sa indice debitorului datoria asupra careia aceasta se va imputa. Creditorul nu poate imputa plata asupra unei datorii neexigibile ori litigioase.

Dupa parerea mea asociatia ar trebui sa va primeasca plata restantelor care nu fac obiectul litigiului, adica asa cum doriti dv. sa platiti.
va multumesc , asa gandeam si eu .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea procesului popem popem Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un raspuns Situatia se prezinta asfel : In urma cu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de locatari jenicaradulescu jenicaradulescu am fost dat cu contract de cesiune la R.A.A.N. pentru suma de 3999,58 leipentru perioada iunie 2010-septembrie 2011 iar aceasta m-a dat in judecata dar aceasta ... (vezi toată discuția)
Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)