avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere salariata lauza?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere salariata lauza?

Am un punct de lucru in alt judet fata de sediul social pe care vreau sa il inchid. am o salariata in concediiu pentru sarcina si lauzie cu care nu stiu cum sa procedez. sa ii dau preaviz si sa ii desfac contractul de munca cu art.65 pana cand inchid punctul de lucru urmand ca apoi sa isi recupereze restul de bani pe concediu de la cas sau trebuie sa ii platesc tot concediul desi am inchis punctul de lucru?
Cel mai recent răspuns: ginaenache , utilizator 13:42, 18 Martie 2013
Potrivit OUG 158/2005, concediul de maternitate (126 zile) este format din:

Concediu de sarcina (cunoscut sub numele de concediu prenatal) se poate acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere in exclusivitate pentru sarcina,
Concediu de lauzie (cunoscut sub numele de concediu postnatal) se poate acorda pe o perioada de 63 de zile dupa nastere (legea presupune efectuarea unui concediu postnatal obligatoriu de 42 zile).
Angajatorul nu poate concedia salariatele gravide, care au nascut recent sau alapteaza, pe cele aflate in concediu de risc maternal sau in concediu de maternitate, in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani, pespectiv 3 ani pentru copilul cu handicap, in concediu de ingrijire copil bolnav pana la varsta de 7 ani, respectiv 18 ani pentru copilul cu handicap. Exceptie fac situatiile de reorganizare judiciara sau falimentul angajatorului, in conditiile legii.
Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere, exceptie facand cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In speta, daca ati inchis punctul de lucru atunci va trebui s-o instiintati pe salariata respectiva
ma intrebam cum ar trebui sa ii fac incetarea astfel incat ea sa isi ia banii de la cas conform art.32 din OUG 158/2005. in caz de reorganizare sau faliment lichidatorul cum face incetarea contractului astfel incat salariata isi ia restul de concediu de la cas?
Se poate face incetarea in baza art.65 C.mun., astfel incat sa poata beneficia si de somaj ...
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate andreea307 andreea307 buna ziua, va rog sa imi spuneti, eu sunt gravida in 35 sapt., o verisoara care lucreaza la hr m-a informat ca nu e obligatoriu sa fac o cerere de instiintare ... (vezi toată discuția)
Prenatal ambrus_marc9 ambrus_marc9 Buna ziua,as dori sa va intreb sunt angajata de 7 luni de zile cand am emrs sa mai interesez ce fel de contract am am aflat ca am contract pe 2 ani de zil am ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa_gravide anairam_unid anairam_unid Buna ziua Firma la care activez va intra in insolventa si implicit se face concediere colectiva . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarele ... (vezi toată discuția)