avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa decesul tatalui.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa decesul tatalui.

Buna seara! tatal meu a decedat in 2008, in contractul apartamentului erau trecut drept proprietari el cu mama mea. Nu am deschis nici o actiune inca in urma decesului ptr ca nu a fost cazul. Insa, acum am vrea sa facem actele. Spuneti-mi va rog, cat la % imi revine mie si cat mamei mele in urma decesului tatalui meu. multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudia252820 , utilizator 20:34, 15 Martie 2013
In masa succesorala va intra cota de 1/2 din apartament, restul de 1/2 apartine mamei du titlu de bun comun. Din acesti 1/2 mama dvs va lua 1/4 si dvs daca sunteti singurul copil 3/4. Adica mama dvs va avea din apartament 5/8 iar dvs 3/8. Atentie ca veti plati impozit de 1% calculat la 1/2 din valoarea apartamentului , valoare din grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, caci a trecut mai Bine de 2 ani de la data decesului si veti plati impozit.
Multumesc frumos ptr raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata ursu67 ursu67 Buna ziua , in cazul decesului tatalui ,in cazul in care exista doi fii si mama ,as dori sa aflu cat ii revine fiecaruia , masa succesorala constand intr-un ... (vezi toată discuția)
Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune stanciu luminita stanciu luminita Buna ziua Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)