Buna seara! tatal meu a decedat in 2008, in contractul apartamentului erau trecut drept proprietari el cu mama mea. Nu am deschis nici o actiune inca in urma decesului ptr ca nu a fost cazul. Insa, acum am vrea sa facem actele. Spuneti-mi va rog, cat la % imi revine mie si cat mamei mele in urma decesului tatalui meu. multumesc!
In masa succesorala va intra cota de 1/2 din apartament, restul de 1/2 apartine mamei du titlu de bun comun. Din acesti 1/2 mama dvs va lua 1/4 si dvs daca sunteti singurul copil 3/4. Adica mama dvs va avea din apartament 5/8 iar dvs 3/8. Atentie ca veti plati impozit de 1% calculat la 1/2 din valoarea apartamentului , valoare din grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, caci a trecut mai Bine de 2 ani de la data decesului si veti plati impozit.
Succesiune
stanciu luminita
Buna ziua
Tatal meu a decedat acum 10 ani si nu am facut succesiunea,iar mama acum trei luni.In urma lor a ramas un apartament cu trei camere.Sora mea renunta ... (vezi toată discuția)
Mostenire
stefan70
Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata
ursu67
Buna ziua , in cazul decesului tatalui ,in cazul in care exista doi fii si mama ,as dori sa aflu cat ii revine fiecaruia , masa succesorala constand intr-un ... (vezi toată discuția)