avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inlocuirea unui angajat....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inlocuirea unui angajat....

Buna dimi....va voi relata pe scurt problema mea in speranta ca voi primi informatii legale....09 Noiembrie 2012,se deschide un nou magazin profil mobilier,se angajeaza o vanzatoare...magazinul merge pe profit...incepand cu ianuarie,din cauza vanzarilor putine,nu se mai atinge profitul estimat si se "merge" in pierdere (ca mai toate magazinele de mobila,din cauza,vanzarilor slabe,zic eu).La insistentele angajatului i se inmaneaza CIM ,dar se observa ca data de incheiere este de 14.11.2012.Salariu se da fara a se semna un stat de plata, la intervale de timp convenabile angajatorului.La data de 15.03.i se da salariul pt sfarsitul lunii trecute.
La 15 Martie 2013 ,vine angajatorul, si ii spune angajatei..."deoarece nu mi-am indeplinit atributiile si nu am facut vanzari performante,este "obligat" sa inlocuiasca vechiul angajat cu unul nou", fara ca vechiul angajat sa stie,ci sa fie pus in fata faptului implinit.I se mai spune ca, va mai sta inca doua saptamani, fara a fi platit.Este intrebat daca aceste doua saptamani sunt considerate preaviz,si i se raspunde angajatului ca nu,el poate sa dea afara cand doreste.
Din documentarea de pe acest site,se stie de angajat ca un CIM, se incheie in baza unui preaviz de 15-20 de zile,instiintare scrisa si semnata de ambele parti.
Este posibil ca incetarea contractului sa se incheie" exclusiv din vina angajatului"conform unui articol (cu scz nu stiu exact).
Si, tot angajatorul instiinteaza angajatul ca azi (16.03.2013) sa nu se prezinte la munca,urmand a merge luni.
Va rog din suflet sa imi spune-ti cum sa procedez in asftel de caz,cu multumiri anticipate.
@freelis....aveti dreptate,dar stiti cum se spune "vorbe cusute la dosar"...cum s-ar putea dovedi incalcarea grava a legii de catre angajator prin santajul ce il "intinde" angajatului...stiu ca sunt "cicalitoare" dar cu ajutorul dumneavoastra adun informatii, ca sa am "lectia invatata"...pentru ca ma suportati inca o data multumiri.:sorry:
Cu martori se poate dovedi sau prin inscrisuri ... depuneti o solicitare in scris si sa va scrie ca nu va elibereaza adeverinta daca nu va dati demisia ....
Buna ziua stimati domni/doamne,
" A innebuniut lupul"#-o....revin la subiectul deschis,in speranta ca voi primi informatii utile de la dumneavoastre.
Angajatul este sunat de angajator,si i se spune ca,s-a "constatat" ca,nu este vina lui(a angajatului)ca nu se fac vanzari, si luni sa se prezinte la munca,insa angajatul este in concediu medical pana la data de 27.03.2013 inclusiv.
Intrebarea este,daca angajatul revine la munca,desi este in concediu,ce se poate intampla,daca incalca legea,si ce ar putea face in situatia data.Cu multumiri anticipate,astept cu interes ,raspunsurile dumneavoastra.:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am semnat contract de munca dar vreau sa il anulez ab17 ab17 Buna ziua, acum 3 zile am semnat un contract de munca pe o perioada determinata, iar in momentul angajarii am prezentat toate documentele necesare inclusiv ... (vezi toată discuția)
Mi se poate inchide contractul de munca fara acordul meu? eu sunt ... AlinaStefan85 AlinaStefan85 mi se poate inchide contractul de munca fara acordul meu.eu sunt in medical de azi 17.01.23 iar de la firma mi sa ca mi sa inchis contractul cu 16.01.23 desi ... (vezi toată discuția)