avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... grad de rudenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

grad de rudenie

Buna ziua. Va rog frumos sa ma lamuriti cu o problema:
Am o matusa decetata, fara urmasi. Tatal matusii a fost frate cu bunicul meu. Ce grad de rudenie e intre mine si matusa mea?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:45, 16 Martie 2013
De gradul 5. sper sa fi calculat corect... :P am mers pe arbore... tu mama ta, mama ta bunicul tau, bunicul tau tatal lui, tatal lui fratele bunicului, fratele bunicului matusa ta (fiica fratelui bunicului)...cred ca sunt 5 operatiuni...
matusa nu va este matusa! sunteti pe acelasi nivel.

(P-Parinte, B-Bunic)
B 1 este frate cu B2

P1 este copilul lui B1, P2 este copilul lui B2

@ando271 este copilul lui P1(nepotul lui B1), persoana decedata este copilul lui P2(nepoata lui B2)

sper ca am socotit bine!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! - mostenire, succesiune ela112 ela112 Parintii mei sunt divortati , bunica mea din partea tatalui a decedat , in urma ei a ramas un apartament , as dori sa stiu intru cu ceva drepturi de ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)
Rectificare topo arina24 arina24 Buna ziua, Ne confruntam cu o incurcatura in familie. O sa incerc sa explic cat mai bine: Strabunicii mei au avut 4 proprietati: P1-casa si teren, P2- teren, ... (vezi toată discuția)