avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu copil

Buna ziua. Cat timp poate dura un divort de comun acord? Si daca apar unele probleme pe durata acestuia(nu suntem de acord in unele hotarari) cum ar fi vacantele impreuna cu minorul sau partaj...eu imi doresc ca divortul sa se termine cat mai repede si pe cale amiabila....ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 16:12, 16 Martie 2013
la notar divortul cu minori dureaza minim 30 zile si costa cateva sute de lei, dar trebuie sa va intelegeti cu privire la TOATE aspectele
Solutia ideala in cazul descris de dvs ( exista vointa, dar nu suntei siguri ca ajusi in fata notarului veti cadea la invoiala asupra tuturor aspectelor ce privesc divortul) este medierea prealabila. Daca faceti medierea, discutia asupra termenilor divortului va fi asistat de mediator. eventualele probleme se pot debloca.

Odata intelesi asupra tuturor termenilor divortului, inclusiv asupra minorului ( mediatorul va veghea, legal, sa primeze interesul superior al acestuia), e va semna un acord de mediere.
Cu acordul mergeti la notar, si parcurgeti procedura de desfacere a casatorie cu minor.

La mediator dureaza 1-2 zile, daca hotarati repede sedinta de mediere si nu va blocati asupra vreunui detaliu. La notar dureaza 30 zile ( este un termen obligatoriu procedural, acordat sotilor sa se hotarasca daca mentin decizia de divort)+ eventual cateva, la final aveti fara probleme speciale casatoria desfacuta in termenii conveniti amiabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mediator elenagea elenagea daca partile sunt de acord cu divortul,se mai da si un timp de gandire pana cand se hotaraste desfacerea casatoriei?sau la prezenta si acordul ambilor se ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila allynn1977 allynn1977 Se poate divorta pe cale amiabila daca avem copii minori? Daca da, ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)