avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit PFA, chitanta pe PF (CNP). Nu cred ca e bine
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit PFA, chitanta pe PF (CNP). Nu cred ca e bine

Buna seara!

Am si eu o mica mare nedumerire, pe care as vrea sa o lamuresc, cu ajutorul dumneavoastra:

Astazi am fost sa-mi platesc impozitul pentru PFA (in baza declaratiei estimative) pe anul 2009 si am constatat ca pe chitanta era trecut numele meu, cu CNP si FARA PFA sau CIF. Cand am intrebat de ce nu apar PFA si CIF, mi s-a raspuns ca asa se face si ca stiu organele de control despre treaba asta si ca nu o sa am probleme. Este oare corect?

Ma intreb daca este corect pentru ca astazi am auzit alta chestie, pe care refuz sa o cred: dupa ce platesc cei 16% pe PFA, platesc 16% si ca Persoana Fizica, la aceleasi venituri ca ale PFA. Deci practic de 2 ori 16%.

Va rog, nu-mi dati exemple de genul "Citeste art. X din CF", pentru ca-mi prind urechile. As dori cateva raspunsuri clare si la obiect.

Multumesc pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 21:20, 4 August 2010
Alte venituri din activitati independente nu am avut niciodata (chirii sau mai stiu eu ce), deci alt impozit nu aveam cum sa platesc.

Repet, m-am intors la ghiseu pentru a intreba de ce nu apare CIF-ul PFA-ului si mi s-a spus ca asa trebuie, "cu CNP", si ca organele de control stiu despre ce e vorba. Practic, eu cand m-am dus la ghiseu, i-am aratat d-nei de-acolo exact "Decizia de Impunere" pentru PFA, exact hartia cu pricina, care fusese eliberata tot de ei.

Un alt raspuns primit pe Conta.ro spune:

"Faptul ca pe chitanta eliberata de Admin. Financiara este trecut numele dvs. si CNP este normal, pentru ca in relatia cu fiscul, dvs personal datorati impozit pentru activitatea desfasurata de PFA, aceasta neavand personalitate juridica. Cand fiscul isi aduna birurile, se indreapata spre societatile comerciale, entitati juridice...etc, si spre persoane fizice care obtin venituri din activitati desfasurate ca PFA, II sau IF, sau alte prin alte forme. Din acest punct de vedere, pentru fisc nu exista PFA, II sau IF, exista doar persoane fizice ( Ionescu, Popescu...etc ) care datoreaza un impozit pentru veniturile obtinute. De aceea pe chitanta apare numele si CNP dvs."


Cum vi se pare?
Nu stiu ce sa mai zic, impozitele retinute la sursa, da, sunt retinute dintr-un venit obtinut de o persoana cu un CNP.
Este corect - pe chitanta eliberata de Admin. Financiara este trecut CNP si numele dvs., in relatia cu fiscul, dvs personal datorati impozit pentru activitatea desfasurata de PFA, dearece puteti sa obtineti si alte venituri, ca de exemplu : conventii civile, agricutura, inchirieri etc.
Multumesc pentru raspuns. Azi am trecut pe la Fisc din nou si este exact asa cum mi-ati scris. ;)
Lao Mayer a scris:

Multumesc pentru raspuns. Azi am trecut pe la Fisc din nou si este exact asa cum mi-ati scris. ;)


Cu multa placere.:wave:

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Legalitatea-pfa-urilor care functioneaza pe baza cod inregistrare fiscala -anaf, neinregistrate la registrulcomertului myhkafe@yahoo.com myhkafe@yahoo.com Stimati specialisti -avocati,consultanti fiscali, colegi de breasla-va solicit de urgenta sfaturile in rezolvarea unei incurcaturi legislative. Am functionat ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina cif-ul pentru traducatori daianao daianao Buna ziua, Sunt traducator autorizat de MJ si am primit CIF-ul de la Administratia financiara in care scrie pur si simplu PERSOANA FIZICA, numele meu, ... (vezi toată discuția)