Am si eu o mica mare nedumerire, pe care as vrea sa o lamuresc, cu ajutorul dumneavoastra:
Astazi am fost sa-mi platesc impozitul pentru PFA (in baza declaratiei estimative) pe anul 2009 si am constatat ca pe chitanta era trecut numele meu, cu CNP si FARA PFA sau CIF. Cand am intrebat de ce nu apar PFA si CIF, mi s-a raspuns ca asa se face si ca stiu organele de control despre treaba asta si ca nu o sa am probleme. Este oare corect?
Ma intreb daca este corect pentru ca astazi am auzit alta chestie, pe care refuz sa o cred: dupa ce platesc cei 16% pe PFA, platesc 16% si ca Persoana Fizica, la aceleasi venituri ca ale PFA. Deci practic de 2 ori 16%.
Va rog, nu-mi dati exemple de genul "Citeste art. X din CF", pentru ca-mi prind urechile. As dori cateva raspunsuri clare si la obiect.
Impozitul pe venit ( 16%) se plateste avand ca indicator CNP SI Numele persoanei pentru care se datoreaza impozit iar inpozitele si taxele datorate la bugetul de stat consolidat ( impozit pe salarii unde este cazul , TVA unde este cazul , declaratii informative tip 392 , 393 394 ) aferente persoanei fizice autorizate , IF AF sau alte forme de desfasurare a activitatilor independente au ca indicator la plata CIF ( CUI )
Buna seara. am si eu o intrebare. M-am angajat de curand ca si consultant financiar si mi sa impus sa devin persoana fizica autorizata. As vrea sa stiu care sunt actele necesare, cat costa si ce implica acest lucru. multumesc frumos.
Bine v-am gasit !
Sunt persoana fizica autorizata pentru servicii de coafura si am optat pentru norma de venit.
In urma unei consultante date de un functionar de la Administratia Financiara am aflat ca nu e nevoie sa tin vreo evidenta contabila, data fiind alegerea mea pentru norma de venit, dar ca, totusi, am nevoie de o casa de marcat. Am intrebat de ce si mi s-a spus ca pentru a elibera bonuri clientilor. Daca eu nu trebuie sa tin o evidenta contabila, de ce e nevoie sa achizitionez o casa de marcat, cand as putea eventual sa eliberez chitante clientilor?
Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez. In conditiile prezentate incalc vreo reglementare legala daca nu detin casa de marcat? E legala si corecta varianta cu eliberarea unei chitante?
Multumesc pentru sprijin!
este bine plata impozitului il faci pe CNP si nu se scade la cheltuieli, idem si SANATATE...am inteles ca daca vede CNP ca salariat nu mai platesti, ai fost acolo?