avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea unei case si teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea unei case si teren agricol

Bunica mea (din partea tatalui) a murit acum 8 ani si ceva. Tatal meu mai are cinci frati.Succesiunea casei si a terenului nu a fost facuta. De atunci tatal meu a platit an de an impozitul la casa si la teren, dar din pacate nu a pastrat toate chitantele . Ce am auzit eu poate fi un zvon ( adevarat sau fals). Este adevarat ca daca tatal meu plateste 10 ani la rand impozitul pe casa si teren devine propietar al casei si al terenului? Multumesc anticipat pentru raspuns si pentru eventualele informatii utile legate de acest subiect
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 18:56, 16 Martie 2013
Simplu fapt ca a platit impozitul inseamna ca a acceptat tacit succesiunea platind datorii ale acesteia.
Trebuie dezbatuta succesiunea, fie oe cale amiabila la notar , notarul competent fiind cel de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu, fie daca mostenitorii nu se inteleg asupra intinderii masei succesorale sau isi contesta drepturile, va adresati instantei, nu inainte de a lua de la notar o incheiere prealabila si obligatorie pentru instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ANAMARIA11 ANAMARIA11 IN CAZUL IN CARE AMBII PARINTI AU DECEDAT CUM ESTE MAI BINE SA FACEM SUCCESIUNEA la judecatorie sau la notar, care este temenul limita pentru asta si ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune Iulianne Iulianne Buna seara Am un prieten care nu este in tara . Nu are frati , tatal a decedat acum multi ani , mama a murit acum un an Pana acum nu a facut demersurile ... (vezi toată discuția)
Mai putem face succesiunea dupa 11 ani ruscrina77 ruscrina77 buna ziua tata a decedat in 1998 si a lasat in uram lui o casa si 58 arii de teren noi nu am facut succesiunea , o putem face acum , poate fi considerat ... (vezi toată discuția)