avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Scoatere din evidenta contabila sold societate radiata ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Scoatere din evidenta contabila sold societate radiata la ONRC

Buna ziua.
In situatia cand un furnizor intra in faliment (si se radiaza si firma de la registrul comertului) cum ramane cu soldul din contabilitatea mea? Poate fi adus la zero in baza unui document juridic si nu contabil, de exemplu in baza sentintei de faliment? Sau sunt nevoit sa raman pe viata cu sold in contabilitate?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 08:41, 18 Martie 2013
Numai pe baza unei hotarari judecatoresti definitive puteti scoate acest furnizor din evidenta contabila.
Imi puteti spune care este nota contabila, in aceasta situatie? Multumesc.
401 = 7588 impozabil
deoarece ne mai facand plata respectiva pt. societatea dvs este un avantaj, este o suma pe care nu mai trbuie sa o platiti si atunci eu zic ca este normal ca aceasta suma sa fie considerata venit si sa fie impozitat
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
radumuresan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document justificativ pentru scoatere din evidenta contabila sold societate radiata la onrc. mihaigiu mihaigiu In situatia cand un furnizor din alt Judet se radiaza si firma de la Registrul Comertului cum ramane cu soldul din contabilitatea mea? Poate fi adus la zero in ... (vezi toată discuția)
Inchidere conturi care au sold felisana felisana Pentru inchiderea unei societati care nu a mai avut acctivitate de mult am nevoie de niste lamuriri in legatura cu anumite inregistrari contabile: 1. In ... (vezi toată discuția)
Faliment furnizor lenuivan lenuivan am un furnizor neachitat (facturiile emise de el sunt cu tva la incasare)....furnizorul a intrat in faliment, eu vreau sa-l scad din evidenta in baza Hot Jud. ... (vezi toată discuția)