avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate-teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate-teren agricol

Buna ziua,
Se mai poate obtine un titlu de proprietate pe 5 ha teren agricol al unei scoli din mediul rural?
Mentionez ca Primaria sustine ca Scoala nu a solicitat TP nici in 1991 si nici in 2005(directorii care au fost in acele perioade ,au neglijat sau nu au stiut, nu au depus acele cereri).
Exista doar o schita xeroxata de la un satean,unde apare si terenul scolii.
Scoala ar dori sa obtina acest TP pe cele 5 ha pentru a le putea vinde apoi,in urma unei licitatii si cu banii obtinuti sa cumpere materiale didactice necesare scolii.
Multumesc anticipat pentru raspuns.

Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
petitemichele, utilizator
Cel mai recent răspuns: petitemichele , utilizator 18:10, 17 Martie 2013
Depuneti o cerere in acest sens la Primarie.
Cand m-am interesat acum cativa ani la Primarie de acest teren,d-na de acolo/agentul agricol(imi cer scuze,nu stiu ce functie are,oricum cea care raspunde de asa ceva si banuiesc ca si face parte din Comisia locala de fond funciar) mi-a dat de inteles ca nu se mai poate solicita acest TP,ca s-a depasit termenul.
In baza carei legi as putea depune aceasta cerere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este valabil un titlu de proprietate daca exista o sentinta judecatoreasca Mihaela Fodor Mihaela Fodor Buna ziua As dori niste raspunsuri la o situatie existenta. O persoana D-na X are un titlu de proprietate eliberat conform Legii 18/1991, efectuand niste ... (vezi toată discuția)
În planul de la primãrie am avut un teren de 9,000 mp. ni s-a dat titlu doar pe 5,000 mp. cum putem recupera diferenþa? mihai78 mihai78 Am avut bătaie de cap cu intabularea unei suprafeţe de teren moştenite. Schiţa terenului a fost făcută aiurea. Când am încercat intabularea ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)