avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Propuneri M.A.i. privind modificarea Codului rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Propuneri M.A.i. privind modificarea Codului rutier

mai propune ca modif. la codul rutier 2 glume dupa mine: suspendarea permisului daca 3 luni nu ai platit orice contrav. rutiera si chiar daca ai facut plangere si instanta competenta cea de la locul savarsirii faptei si nu cum dispune NCPC la domiciliul petentului, deci modificam Codul cu o OUG. si daca suspenda permisul printr-un alt proces verbal si ma amendeaza si il atac si pe acela fara sa platesc amenda il mai suspenda fiind deja suspendat si logica militiei poate continua la nesfarsit.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
sc vox legis corp srl, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 01:48, 18 Martie 2013
Deocamdata este doar o propunere. E posibil si sper ca in forma finala sa elimine aceasta aberatie.
Domnul cioan cred ca nu a inteles bine problema la care va referiti. Nu a fost nimeni impotriva suspendarii permisului daca nu ai platit amenda. Ci este vorba de faptul ca trebuie platita amenda chiar daca ai contestat in instanta procesul verbal prin care ai luat amenda. Asta e marea problema.

Si eu personal sunt de acord cu obligativitatea platii amenzii. Asa este corect din punct de vedere moral.
Dar acum as mai pune in dezbatere daca este corect si constitutional sa imi fie luat dreptul de a conduce, drept pe care l-am castigat in urma unui examen, doar pt ca nu achit o amenda.

In orice caz un articol din asta de lege din asta cu suspendarea dreptului de a conduce trebuie neaparat gandit foarte bine. la cata incompetenta este in sistemul nostru administrativ, financiar etc ma pot trezi in situatii de genul:
Iau astazi amenda, peste 5 zile o platesc si peste 4 luni cand ma duc la munte cu familia sunt oprit la control de politia rutiera si apare in sistem ca amenda mea e neplatita. Si ce pot face atunci? las masina unde m-a oprit si iau primu autocar spre casa, ca drept de conducere nu mai am doar imi este suspendat ca nu am platit amenda.
Sper ca intelegeti unde bat.

In alta ordine de idei propunerea in general are si multe lucruri bune care reglementeaza cateva probleme. Cred ca numai aici pe forumul acesta avem sute poate chiar mii de oameni care au semnalat ca au vandut masina acum X ani si amenzile le vin in continuare pe numele lor din cauza ca noul proprietar nu si-a inmatriculat masina. Ei bine in propunerea asta se spune ca dupa 30 de zile de la cumpararea masinii se va suspenda de drept inmatricularea! Lucru foarte bun.
La fel de bun este si faptul ca cei cu masini din alte state vor fi obligati sa isi inscrie masina in tara in 30 de zile de la dobandirea masinii. Aici e mai complicat un pic pt ca se vor gasi metode de fentare indiferent ce lege ai da, insa cu siguranta va mai descuraja din "infractorii" cu numere de BG, UK, FR, ES, IT etc.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
cosmintt26, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
M-a oprit politia si mi-a cerut sa merg cu permisul la sectie mftionel mftionel astazi am fost oprit de politie fara ca acesta sa imi spuna ce am facut (defapt nu am facut nimic neregulamentar doar ca politistul respectiv m-a mai oprit cu ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data de tribunal ccclyon ccclyon Buna ziua. In februarie anul trecut am primit de la Politia rutiera amenda + suspendare perimis. M-am judecat cu ei si la judecatorie am primit ... (vezi toată discuția)