avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Asociatii de proprietari. Termen de plata a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Asociatii de proprietari. Termen de plata a impozitului si a contributiilor sociale

In anul 2013 , lunile ianuarie-februarie -martie inclusiv , asociatia nu a platit contributiile sociale aferente salariilor angajatiilor (s-a platit decat impozit 16%), pentru a genera declaratia 112 , se pot vira retroactiv sumele respective ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:38, 17 Martie 2013
Se pot vira dar vi se vor calcula penalitati, dar eu cred ca aveti obligatie de declarare si plata trimestriala si atunci nu sunt probleme.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2013
Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen, Contabil
Chiar daca nu s-au achitat contributiile, pentru acea perioada se intocmeste statul de salarii si declaratia 112. Asa cum a spus colega mea nu trebuie sa achitati contributiile lunar si nu sunteti in intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu brut 2013 si calcularea contributiei individuale de asigurari sociale Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca metoda de calcul a bazei lunare a contributiei individuale de asigurari sociale mai este 35% din castigul salarial mediu ... (vezi toată discuția)
Depunere 112 trimestrial sau lunar MGHEORGHE78 MGHEORGHE78 Am urmatoarea situatie: in 2012 platitor de impozit pe profit, 1 salariat- depunere 112 la trimestru. in 2013, la 01 februarie devin microintreprindere la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o informatie...Daca o microintreprindere depune declaratia 112 trimestrial...la sectiunea A asigurat ce numar de ore ... (vezi toată discuția)