Buna ziua,
Sunt in proces de emigare in Canada,sotul meu fiind cetatean canadian,si la Ambasada Canadei din Bucuresti mi-a fost cerut acordul tatalui biologic sau substituire acord parental obtinut pe cale judecatoreasca. Actele sunt gata,am fost admisi,dar fara consimtamantul tatalui biologic nu pot emigra cu copilul.
In urma unei relatii de concubinaj de 9 ani,am nascut un baiat(are 8 ani),a carui custodie definitiva si irevocabila o am,inca. In noiembrie 2012 fostul concubin mi-a deschis al 3-lea proces pt exercitarea autoritatii parintesti in comun.
Primele doua procese mi le-a deschis in 2010,in ambele solicitand custodia copilului.
Avand in vedere ca nu este primul proces care il deschide,este cumva vorba de atingerea autoritatii de lucru judecat,si de abuz de drept procesual?
Mentionez ca in viata sau in situatia copilului nu s-a schimbat absolut nimic,deci nu ar avea motive pt ceea ce face.
Am inregistrari telefonice cu toate convorbirile dintre mine si fostul concubin,care pot demonstra ca tot ceea ce face nu izvoraste din iubire pt copil,pe care nu il cauta,manifestand un total dezinteres fata de acesta,ci pt a ma sicana,motivand ca trebuie sa inteleg sa ma intorc inapoi,si sa divortez,deoarece,in caz contrar,ma omoara. Si aceste lucruri nu sunt spuse doar o data,am multe convorbiri inregistate. Am depus o plangere la Politie in acest sens.
Copilul (8 ani) a fost audiat in tribunal,unde a spus ca nu vrea sa-l mai vada,deoarece ii este frica de el,apoi a fost ceruta reevaluarea psihologica a copilului in cadrul DGASPC,deoarece nu au fost "multumiti" ca m-am adresat acestei institutii fara a astepta sa se solicite acest lucru de catre Instanta.
Intrebare:
Cu toate ca este un om violent,consumul de alcool este hobby-ul lui favorit,copilul a fost batut de el,neglijat,ii este frica de el,iar cazierul lui poate sustine toate afirmatiile mele,se va acorda totusi exercitarea autoritatii parintesti in comun?
Daca eu deschid un alt proces pe calea ordonantei presedintiale,se vor "uni" procesele,cel deschis de fost cu cel deschis de mine?
Faptul ca baiatul meu poate pierde viza pt emigrare si pot demonstra ca este inscris la scoala in Canada,sunt motive suficiente pt a-mi fi admisa ordonanta presedintiala?
Va multumesc.
Citeste mai mult:
www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook