avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie societate telefonie mobila
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie societate telefonie mobila

Multumesc anticipat celor care isi vor face timp sa-mi raspunda la mesaj.Acum 4 ani de zile mi-am facut un abonament [FURNIZOR] (fiind eleva,m-am dus decat cu buletinul si o factura de la lumina de la casa parintilor mei),abonament pe care l-am platit pana acum 2 ani jumatate,aproape 3(in mai cred ca se implinesc 3 ani de cand am platit ultima data factura) dupa care nu am mai putut plati abonamentul.Intre timp,m-am mutat la Bucuresti(fara sa-mi fac mutatia propriu-zisa),din Bucuresti m-am mutat iar la Ploiesti dar la o alta adresa,din nou fara schimbatul buletinului si acum o saptamana,doua,oamenii carora parintii mei le-au vandut fosta casa(pe adresa pe care veneau facturile) ne-au adus o instiintare in care scrie ca daca nu platesc pana la data de 14.02.2009 datoria in valoare de 5908 lei(aproape 60 de milioane in conditiile in care factura initiala cred ca ajungea undeva la maxim 2 milioane) ma vor actiona in judecata.Din moment ce eu nu am mai locuit la adresa respectiva si nu am primit absolut nicio scrisoare,cu atat mai putin sa semnez pentru vreo scrisoare de la firma de recuperatori( [EDITAT]) ,ieri am primit pe telefon un mesaj in care era scris '' Ne pare rau sa va spunem ca dosarul dumneavoastra luni pleaca in instanta.Il mai poate retine doar un fax la nr xxx cu dovada platii de 700 lei catre [FURNIZOR] pana luni la ora 12.00 va asteptam sa beneficiati de reducere.
Ma tenteaza oferta,sa platesc 700 de lei,desi imi este greu pentru ca nu am niciun venit,dar as prefera sa platesc acesti bani in locul celor 60 de milioane pretinse intial.Ce as putea sa fac?Nu am de unde sa platesc 60 de milioane.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:22, 1 Iunie 2010
cum s-au comunicat notificarile? cu confirmare de primire? nu. nu au nici o valoare
E interesant modul de abordare al firmelor de recuperare de a solicita o suma foarte mare, pentru a obtine de fapt in ultima instanta suma pe care o urmareste.

De fapt, dupa cate cred eu, nici nu puteti fi obligata sa platiti atat, cuantumul penalitatilor de intarziere nu pot depasi valoarea debitului asupra caruia s-a calculat, cu exceptia cazului in care partile prevad expres aceasta posibilitate in contract.

In cazul dvs. nu cred ca este vorba de asa ceva si dupa cum v-am indicat va cere o suma foarte mare, ca in final sa platiti doar ce datorati.

Referitor la faptul ca nu vi se poate solicita ca si penalitati de intarziere mai mult decat debitul, puteti sa vedeti dispozitiile Legii nr. 469 din 9 iulie 2002 care priveste unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale.

Eu v-as intreba care este scadenta facturii neachitate pentru care vi se pretinde plata a 60 mil lei? Deoarece daca au trecut mai mult de 3 ani de la data scadentei facturii, debitul s-a prescris si nu mai puteti fi obligata sa platiti.

Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
Catalin Mihalache, Avocat
Catalin Mihalache a scris:
Referitor la faptul ca nu vi se poate solicita ca si penalitati de intarziere mai mult decat debitul, puteti sa vedeti dispozitiile Legii nr. 469 din 9 iulie 2002 care priveste unele masuri pentru intarirea disciplinei contractuale.

Este abrogata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara instiintare stefana88 stefana88 in anul 2007 cineva a facut o rata la altex. si-a achitat toate ratele, poate cu mici intarzieri, dar in final si le a achitat. astazi, a primit o scrisoare la ... (vezi toată discuția)
Neplata factura abonament telefonie mobila georgiana55 georgiana55 Buna ziua! am si eu o problema cu un abonament orange! acum un an si jumatate am incheiat un abonament pentru un modem de internet in valoare de 40 lei/lunar ... (vezi toată discuția)