avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatia in anulare - invocare exceptii, probe
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatia in anulare - invocare exceptii, probe

buna ziua,
imi poate spune cineva daca la primul termen la care se judeca o contestatie in anulare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale?(mentionez ca in contestatia in anulare scrisa depusa la dosar nu am invocat aceasta exeptie).
si daca se mai pot depune alte probe decat cele depuse deja?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:10, 23 Martie 2013
Da, in civil, mai exact pretentii.
Speta sa judecat la domiciliul creditorului. Sentinta data de judecatoria x a fost atacata prin contestatie in anulare de catre debitor, pe motiv ca sentinta a fost data de catre o instanta necompetenta.
:) În ultimul dvs. mesaj spuneţi cu totul şi cu totul altceva decât în primul mesaj. Teoretic, contestaţia în anulare va fi respinsă ca inadmisibilă. Ceea ce menţionaţi în ultimul mesaj nu este motiv de contestaţie în anulare.

Necompetenţa teritorială exclusivă poate constitui motiv de contestaţie în anulare numai dacă a fost invocată în faţa primei instanţe în condiţiile ar. 159 ind. 1, alin. (2) Cod procedură civilă şi instanţa a respins-o sau a omis să se pronunţe asupra ei. Or, după cum rezultă din cele scrise de dvs. într-un mesaj precedent, în faţa primei instanţe nu a invocat nimeni excepţia necompetenţei teritoriale (înţeleg de aici că a fost atacată o hotărâre pronunţată în primă şi în ultimă instanţă de judecătorie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 162 cod procedura civila. help! exoexo exoexo Va rog sa-mi explicati la ce se refera art 162 Cod procedura civila. Se refera la faptul ca pot invoca in recurs necompetenta materiala chiar daca nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-o actiune in pretentii, pentru plata unei facturi ... alina oana alina oana Buna ziua, Intr-o actiune in pretentii, pentru plata unei facturi restante, ca urmare a incheierii unui contract de prestari servicii de dirigentie cu o UAT ... (vezi toată discuția)