Am o dilema, dat fiind probabil si faptul ca eu in cei 10 ani de profesie nu am avut nici macar o data vreo speta de uzucapiune. Am acuma urmatoarea situatie:
Clientii mei au cumparat in 2005 cota de 3/4 din imobilul casa, curte si gradina.
Pentru restul de 1/4 aparea in CF (si apare in continuare) un X care a dobandit cota lui in 1922 prin cumparare.
Referitor la acest X nu mai stie nimeni din sat nimic, se zvoneste ca ar fi plecat in America. Nu stim daca mai traieste, daca are sau nu mostenitori, nu stim nimic.
Clientii mei vor sa-si reglementeze situatia, in sensul de a deveni proprietari in cota de 1/1. Eu initial m-am gandit la iesire din indiviziune, doar ca mi-e groaza ca imi poate invoca careva (chiar si instanta) succesiune vacanta si mi se suspenda dosarul si habar nu am cum va fi cu statul si mostenirea lui. M-am gandit apoi la uzucapiune si invocarea jonctiunii posesiei clientilor mei cu cea a autorului lor, care a dobandit cota de 3/4 din imobil in anul 1935 prin mostenire (conform cartii funciare). La uzucapiune stiu ca in ultimii ani, cel putin in Timisoara, au fost discutii si nu prea s-au mai admis, decat tare greu. (din pacate nu stiu motivele, insa daca voi recomandati uzucapiunea, ma voi documenta mai bine) Voi ce ati face in locul meu? Merci pentru orice parere, in orice directie :-)
Nimeni, nicio opinie? Eu trag parca spre iesire din indiviziune/partaj, mi se pare mai sigur, dat fiind faptul ca nu am certitudinea/ dovada mortii coproprietarului pentru a uzucapa in regim de carte funciara. Poate totusi isi mai da cineva cu parerea, poate ati avut spete asemanatoare, as fi recunoscatoare :-)