avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs.Necesitate angajare aparator.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs.Necesitate angajare aparator.

Am o problema in legatura cu un dosar penal. Am un dosar penal pentru refuz recoltare probe biologice, am fost judecat la judecatorie pe 21 decembrie am recunoscut fapta si am primit 6 luni cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani si sase luni. Dar procurorul a facut recurs nefiind multumita de pedeapsa. Acum pe 21 martie am termen la Curtea de Apel. Intrebarea mea este: Ma pot prezenta fara avocat, din motive financiare nu imi mai pot permite sa platesc avocatul. Daca cineva cunoaste procedura imi poate spune si mie care sunt riscurile , daca nu imi angajez avocat. Va multumesc pentru atentie si astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 09:15, 23 Martie 2013
Ar fi bine sa va angajati avocat.
Riscurile sunte destul de mari in sensul de a se admite recursul declarat de procuror.
Este posibila o majorare a pedepsei precum si schimbare a modalitatii de executare, depinde ce solicita procurorul in recursul sau.
Va multumesc pentru raspuns domnule Francis, pana acum am avut avocat pe parcursul urmariri penale si la prima instanta, dar acum nu imi mai permit. Mai am o intrebare la dvs.
Mi se acorda avocat din oficiu? Daca nu atunci cum pot sugera respingerea recursului, intreb asta gandindu-ma ca exista vreo lege sau ceva. Mentionez inca odata ca nu am antecedente penale, am colaborat pe parcursul anchetei, nu am produs accident, fapta a fost comisa intr-un cartier in anumite cisrcumstante am fost nevoit sa merg cu masina 100 de metri. Pana la urma ce pedeapsa poate sa imi dea daca nu se respinge recursul?
Nu vi se acorda avocat din oficiu.
Va sugerez sa va duceti la dosar la curtea de apel si sa solicitati studierea dosarului.
Astfel veti vedea care sunt motivele pentru care a formulat recurs procurorul.
Puteti solicita amanarea cauzei pentru a va angaja un avocat.
Va multumesc domnule Francis pentru raspunsuri. Dar am ales sa ma reprezint singur la proces, cunosc dosarul cunosc recursul facut de procuror: acesta motiveaza recursul pe motiv ca pedeapsa primita este prea mica si motivand ca din cauza ,ca posed permis de profesionist si un atestat de transport marfa ar fi trebuit sa cunosc prea bine ce fac si ca prezint un real pericol social si refuzand sa dau probe as fi ascuns o alcolemie mare. Am 23 de ani nu am avut nici o treaba cu politia pana acum, si pana la urma asta e ceo fi o fi. O sa scriu aici ce solutie sa dat.
Domnule Francis am fost la proces dar mi sa dat avocat din oficiu, recursul a fost admis si pedeapsa mi sa marit de la 6 la 8 luni cu un termen de incercare de 2 ani si 8 luni restul ramanand lafel.

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare.procurorul a atacat sentinþa. ariana03 ariana03 Buna ziua Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Liber la fond, se mai face recurs? ralukastrugaru ralukastrugaru daca la fond e pus liber iarasi de catre tribunal curtea se mai sesizeaza sa faca recurs? multumesc . (vezi toată discuția)
Recurs sentinta penala georgiana.td georgiana.td In urma cu o luna am primit o condamnare de 1,5 ani , cu executare , pentru ca am circulat cu masina avand permisul suspendat . Pedeapsa a fost aceasta ... (vezi toată discuția)