avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa concediu de crestere copil

Pot primi ajutor de somaj la incetarea concediului de crestere copil? Mentionez ca am primit indemnizatia de cresterea a copilului pentru ca aveam statut de student la acea data, dar si salariat pe perioada determinata.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:14, 19 Martie 2013
Daca inainte de a intra in CCC ati lucrat cel putin 12 luni in baza unui contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata si acesta a incetat de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Am lucrat 7 ani, dar in ultimile 12 luni aveam o intrerupere, acesta fiind si motivul pentru care nu am primit indemnizatia de crestere a copilului acordat pentru persoanele incadrate in munca
Depinde ce a insemnat acea intrerupere, cat a durat si care a fost motivul ei.
mi-am dat demisia dintr-o parte pentru ca mi-am schimbat localitatea de domiciliu, si m-am angajat in alta parte, perioada nelucrata fiind de 2 luni

1. Este posibil sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. In cele 24 de luni nu intra perioada cat ati fost in CCC adica se numara cele 24 de luni, inapoi, incepand cu data incetarii contractului individual de munca.

3. Mergeti la Agentia de Somaj, prezentati situatia, si veti primi un raspuns autorizat daca puteti sau nu beneficia de indemnizatie de somaj ca fost salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pana la un an sau 2 ani lauraoradea lauraoradea buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt angajata pe o perioada determinata (ca si functionar public) si anume pana in decembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil elea elea am lucrat la o sala de jocuri intre timp sefa a bagat si pariuri sportive ,cei de la pariuri mia facut contract de 6 ore ,acum o luna jumatate sala de ... (vezi toată discuția)