avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

am lucrat la o sala de jocuri intre timp sefa a bagat si pariuri sportive ,cei de la pariuri mia facut contract de 6 ore ,acum o luna jumatate sala de jocuri sa inchis si cei de la pariuri a spus ca imi face loc in agentiile lor dar nu mia facut loc luna asta pe 10 mia inchis contractu eu la ei aveam 7 luni si acum sunt insarcinata in 4 luni ca mai pot face sa pot beneficia de indemnizatie ,ei stiau ca sunt insarcinata . pot intra in somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:58, 29 Septembrie 2013
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- v-a incetat contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

2. - Veti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat intregi si nici la acelasi angajator.

3. Cu ce articol din Codul muncii v-a incetat CIM?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului -conditii ela777 ela777 Buna,am o intrebare.... Sunt angajata de 6 luni ,as putea intra in somaj in urmatoarele 6 luni ?pentru a avea cele 12 luni ,necesare concediului ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Catalina-voicu11 Catalina-voicu11 Buna ziua. Lucrez cu contract de munca din septembrie 2014, iar in luna august 2015 angajatorul urmeaza sa imi inceteze contractul (doar o luna) . Pentru a ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Stoicaniuliana Stoicaniuliana Buna ziua. Am lucrat pe o perioada de 4 ani la o firma pana pe data de 3 mai 2016, iar pe data de 15 mai am inceput activitatea la o alta firma pe o perioadă ... (vezi toată discuția)